Forul internaţional de gimnastică (FIG) a anunţa, vineri, că gimnaştii, oficialii şi arbitrii din Rusia şi Belarus nu mai pot participa la competiţii, începând din 7 martie, din cauza conflictului armat din Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia a fost luată în urma unei decizii a Comitetului Executiv al FIG.

”Nu sunt afectaţi de această decizie cei 8 gimnaşti din Rusia şi 4 din Belarus care concurează în aceste zile la Doha (2-5 martie), la cea de-a doua etapă de Cupă Mondială a sezonului”, precizează FIG.

Decizia Comitetului Executiv al FIG va fi aplicată începând cu Campionatele Mondiale de Gimnastică Acrobatică de la Baku, Azerbaijan, 10-13 martie.

În acelaşi timp şi Comitetul Executiv al European Gymnastics a consfiinţit recomandările FIG şi CIO sancţionând atât sportivii, oficialii şi arbitrii din Rusia şi Belarus, cât şi membrii European Gymnastics care provin din cele două ţări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.