Federaţia Chineză de Fotbal a decis ca fottbalistul brazilian al echipei Shandong Luneng, Diego Tardelli, să fie suspendat un meci pentru că nu a avut o atitudine solemnă la intonarea imnului Chinei, înaintea unui meci de campionat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În 2017, în China a intrat în vigoare o lege conform căreia persoanele care arată lipsă de respect în timpul intonării “Marşului voluntarilor” pot fi pedepsite. Sancţiunile sunt de până la trei ani de închisoare.

Mijlocaşul în vârstă de 33 de ani avea privirea în pământ şi îşi freca faţa cu o mână la intonarea imnului, înaintea partidei de duminică împotriva Shanghai SIPG.

“Atitudinea lui Diego Tardelli nu a fost una solemnă la intonarea imnului, ceea ce a dus la un impact social nefavorabil”, se arată într-un comunicat al federaţiei.

Tardelli este legitimat la Shandong Luneng din 2015.

Duminică, Shandong Luneng a fost învinsă cu scorul de 4-2, în deplasare, de Shanghai SIPG, în etapa a XXVII-a a campionatului chinez.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.