Mamoutou Touré, care se află în închisoare de la începutul lunii pentru infracţiuni financiare, a fost reales, marţi, preşedinte al Federaţiei de Fotbal din Mali.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mamoutou Touré, cunoscut sub numele de "Bavieux", a fost reales pentru încă patru ani în funcţia de preşedinte al federaţie de fotbal, pe care o deţine din 2019, la finalul unei adunări generale în care 61 din cei 63 de delegaţi prezenţi au votat în favoarea sa.

Realegerea sa intervine în condiţiile în care el se află în închisoare din 9 august pentru "deteriorarea bunurilor publice".

Condamnat şi încarcerat, Touré ispăşeşte în prezent o pedeapsă pentru fapte care datează din perioada în care lucra în Camera Deputaţilor, în calitate de director financiar al Adunării Naţionale, sub preşedinţia lui Ibrahim Boubacar Keïta. În august 2020, Keïta a fost răsturnat de junta militară aflată în prezent la putere în Mali, după luni de proteste împotriva prăbuşirii statului şi a corupţiei, pe fondul răspândirii jihadismului şi al unei crize multidimensionale.

Coloneii aflaţi la putere au făcut din lupta împotriva corupţiei una dintre mantrele lor, alături de apărarea suveranităţii naţionale. Acest angajament proclamat a dus la urmărirea penală şi încarcerarea mai multor personalităţi, printre care şi Mamoutou Touré.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.