Jucătorul rus de tenis Andrei Rublev a câştigat apelul împotriva pierderii punctelor din clasament şi a premiului în bani, după ce a fost descalificat de la turneul de la Dubai, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rusul a fost eliminat pentru comportament nesportiv în semifinala cu Alexander Bublik. Rublev a strigat în faţa unui abitru de linie în urma unei decizii contestate în setul al treilea.

Un oficial vorbitor de limbă rusă i-a spus supervizorului ATP, Roland Herfel, că Rublev l-a înjurat pe arbitrul de linie în limba rusă.

"Comitetul de apel a concluzionat că, dincolo de pierderea meciului, sancţiunile obişnuite asociate cu o neprezentare - şi anume pierderea punctelor din clasament şi a premiilor în bani pentru întregul turneu - ar fi disproporţionate în acest caz", a precizat ATP.

Amenda de 36.400 de dolari aplicată lui Rublev pentru încălcarea codului rămâne în vigoare şi după apel.

Kazahul de origine rusă Bublik, care a primit o încălcare a codului pentru că şi-a spart racheta la începutul meciului, a câştigat meciul cu 6-7 (4-7) 7-6 (7-5) 6-5.

El a pierdut apoi finala în faţa francezului Ugo Humbert.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.