Jucătorul canadian Denis Shapovalov a fost descalificat, duminică, la ultimul meci al întâlnirii Canada - Marea Britanie, cu Kyle Edmund, din Cupa Davis, deoarece l-a lovit cu mingea în figură pe arbitrul de scaun. Ca urmare a descalificării canadianului, Marea Britanie s-a calificat în sferturile de finală ale competiţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Shapovalov era condus de Edmund cu 6-3, 6-4, 2-1, după o oră şi 18 minute, în momentul în care, frustrat, a lovit mingea foarte puternic către lateralul terenului şi l-a lovit din greşeală pe arbitrul Arnaud Gabas. Arbitrul de scaun a fost lovit în ochiul stâng, el fiind transportat apoi la spitalul din Ottawa pentru a i se evalua starea.

Canadianul a fost descalificat imediat pentru comportament nesportiv. "Jucătorul s-a dus în cabina arbitrului, unde acesta primea îngrijiri, şi şi-a cerut scuze", se arată pe site-ul daviscup.com.

Marea Britanie a câştigat întâlnirea de la Ottawa cu scorul general de 3-2, în primele patru meciuri întregistrându-se următoarele rezultate:

Daniel Evans – Denis Shapovalov 6-3, 6-3, 6-4

Kyle Edmund – Vasek Pospisil 4-6, 1-6, 6-7 (3)

Dominic Inglot/Jamie Murray – Daniel Nestor/Vasek Pospisil 7-6 (1), 6-7 (3), 7-6 (3), 6-3

Daniel Evans – Vasek Pospisil 6-7 (3), 406, 6-3, 6-7 (5)

Britanicii vor întâlni în sferturile de finală, în perioada 7-9 aprilie, echipa Franţei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.