Delegaţiile participante la Jocurile Olimpice de iarnă au defilat la ceremonia de închidere de la Beijing. Andreea Grecu, sportivă de la monobob, a fost portdrapelul României la această ceremonie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spre deosebire de ceremonia de deschidere, la ceremonia de închidere, delegaţiile au intrat în arenă fără o anumită ordine, doar fondatoarea JO, Grecia, fiind prima, iar China, ţara gazdă, ultima.

În cadrul ceremoniei vor avea loc şi premierele pentru probele de cross-country feminin 30 km mass- start şi cross-country masculin 50 km.

Peste 4 ani, cea mai importantă competiţie a lumii se va întoarce în Europa. În timpul ceremoniei de închidere a JO, primarii oraşelor gazdă, Milano şi Cortina D'Ampezzo, vor primi drapelul olimpic.

Ca şi festivitatea de deschidere, ceremonia de închidere are loc pe Stadionul Naţional din Beijing, celebrul Cuib de Pasăre, care a găzduit şi întreceri la Jocurile Olimpice de vară din 2008.

Ceremonia de închidere poartă semnătura lui Zhang Yimou, care a regizat festivităţile de la Beijing 2008, dar şi pe 4 februarie 2022.

România a fost prezentă la Beijing cu 22 de sportivi, cel mai bun loc obţinut fiind 9, la sanie-ştafetă echipe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.