Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că este bucuros că staful tehnic al naţionalei s-a orientat către jucătoare tinere. El a menţionat că meciurile amicale cu Spania, din week-end, vor fi un test interesant şi util.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"E un nou sezon, cu speranţe, în care continuăm drumul spre Tokyo, fără să uităm că ne apropiem de o dublă cu Austria în care dorim să ne impunem pentru a ne califica la Campionatul Mondial. Sunt foarte fericit că staful tehnic s-a orientat către tinerele noastre jucătoare. Unele sunt deja o confirmare, altele sunt luate în vedere pentru naţională. Eu cred că Spania a venit cu prima echipă. Va fi un test interesant şi util pentru tinerele noastre jucătoare şi în acelaşi timp un examen pentru ele pentru a arăta cât de pregătite sunt în acest moment. Ne dorim să ne pregătim în compania celor mai bune echipe pentru că numai aşa putem să ne raportăm la ceea ce se întâmplă în handbalul mondial", a spus Dedu.

Handbalista Gabriela Perianu îşi doreşte ca ea şi colegele sale de la naţională să arate ca o echipă unită la meciurile cu Spania, deşi au avut o singură săptămână de pregătire. "Eu sunt fericită că am revenit la echipa naţională şi că mi-am revenit din punct de vedere al sănătăţii. Mă bucur că sunt alături de jucătoarele tinere şi îmi doresc ca împreună cu ele să facem performanţă la echipa naţională. Am pregătit destul de bine meciurile cu Spania şi vorbim în continuare despre jocul lor. Sunt multe jucătoare din lotul lor pe care le cunoaştem, pentru că am jucat contra lor. Ne dorim să evoluăm bine în faţa publicului nostru şi să arătăm ca o echipă unită, chiar dacă am avut o singură săptămână de pregătire. Cred că intrăm într-o nouă etapă, suntem în curs de modificare. E o diferenţă destul de mare între jucătoarele care au plecat şi cele noi, dar eu simt că va fi un pas mare pentru cele care au venit acum", a afirmat ea.

Naţionala de handbal feminin a României întâlneşte Spania vineri, de la ora 18.45, şi duminică, de la ora 16.00, în meciuri amicale care se vor disputa în Sala Dinamo.

Lotul României pentru dubla cu Spania este următorul:

Portari: Denisa Dedu (Corona), Yulia Dumanska (SCM Craiova), Elena Voicu (Dunărea Brăila)

Extreme stânga: Ana Maria Iuganu (CSM Roman), Andreea Chiricuţă (Danubius Galaţi), Nicoleta Dincă (Corona)

Interi stânga: Gabriela Perianu, Bianca Tiron (ambele Dunărea Brăila), Cristina Zamfir (SCM Craiova), Bianca Bazaliu (CSM Bucureşti)

Centri: Mădălina Zamfirescu (Dunărea Brăila), Cristina Laslo (U Cluj), Andreea Pricopi (Corona)

Interi dreapta: Laura Popa (U Cluj), Alina Ilie (Unirea Slobozia), Ana Maria Dragut (HC Zalău)

Extreme dreapta: Aneta Udriştoiu (Dunărea Brăila), Laura Chiper (Corona), Marinela Neagu (Corona)

Pivoţi: Cyntia Tomescu (CSM Roman), Crina Pintea (Thuringer), Florentina Craiu (HCM Rm. Vâlcea).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.