Peste 150.000 de persoane şi-au luat rămas bun de la legendarul Pele, până marţi dimineaţa, la ora locală 05.00, la stadionul Vila Belrmiro din Santos, anunţă O Globo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Departamentului de Pompieri, porţile Vila Belmiro vor fi închise la ora 10.00 (15.00 - ora României), iar membrii familiei îşi vor putea lua rămas bun de la Pelé. După aceea, sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Pele va părăsi stadionul şi va începe o procesiune de-a lungul Canalului 2, trecând pe bulevardul plajei până la Canalul 6, unde locuieşte mama fostului jucător, Celeste Arantes, care a împlinit 100 de ani în timpul Cupei Mondiale din Qatar.

După sosirea la Canal 6, cortegiul va face sens invers spre locul unde va fi înmormântat Pelé, de data aceasta într-o ceremonie rezervată familiei, la Memorialul Ecumenic Necrópole, din cartierul Marapé, aproape de Vila Belmiro.

Municipalitatea Santos (SP) a anunţat că, din cauza procesiunii, vor fi necesare interdicţii şi blocaje rutiere de-a lungul traseului.

Conducerea Memorialului Necropolei Ecumenice a confirmat că Pelé va fi înmormântat la etajul 1 din cauza logisticii de vizitare şi nu la etajul 9 a cimitirului vertical.

Slujba de înmormântarea ar urma să aibă loc între orele locale 12.00 şi 13.00 (17.00-18.00) .

Marţi dimineaţă, la ora locală 05.00 (10.00 la Bucureşti), peste 150.000 de persoane trecuseră pe la catafalcul lui Pele, de la stadionul Vila Belmiro.

De asemenea, în jurul orei locale 09.00, la catafalc este aşteptat, pentru un ultim omagiu, şi preşedintele Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.