Sportivul David Popovici a declarat, miercuri seară, la decorarea primită de la preşedintele Klaus Iohannis, că trebuie făcut din sport o prioritate naţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sunt onorat şi recunoscător şi mulţumesc tuturor celor care ne-au fost aproape. Suntem doar la început. Avem o misiune pe care încercăm să o ducem la capăt şi anume să facem din sport o prioritate naţională, să face sportul ambasadorul ţării noastre", a spus David Popovici.

Preşedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler sportivului David Popovici, dublu medaliat cu aur, la Campionatele Mondiale de la Budapesta. Şeful statului i-a felicitat pe amândoi pentru performanţele obţinute şi a făcut apel la autorităţi să sprijine sportivii. „Fiecare tânăr sportiv trebuie să se simtă susţinut şi încurajat de autorităţi, iar aici fac un apel cât se poate de clar către decidenţi: Implicaţi-vă şi creaţi cadrul de care sportivii noştri au nevoie pentru a face performanţă! Sportivii noştri au nevoie de mai multă implicare din partea autorităţilor centrale şi locale, atât din punct de vedere financiar, cât şi prin dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii sportive, astfel încât aceştia să se poată antrena la cele mai înalte standarde”, a mai spus Klaus Iohannis.

Titlul a fost oferit în semn de înaltă apreciere şi recunoştinţă pentru talentul, dăruirea, devotamentul şi profesionalismul de excepţie dovedite în cadrul celei de-a 19-a ediţii a Campionatelor Mondiale de Nataţie de la Budapesta (18 iunie – 3 iulie 2022), impunându-se ca un simbol al tinerei generaţii de campioni şi contribuind, pe această cale, la afirmarea sportului românesc pe plan internaţional.

De asemenea, în semn de înaltă apreciere şi recunoştinţă pentru dăruirea, devotamentul şi profesionalismul de care a dat dovadă în pregătirea participării româneşti la cea de-a 19-a ediţie a Campionatelor Mondiale de Nataţie de la Budapesta (18 iunie – 3 iulie 2022), contribuind astfel la cucerirea a două medalii de aur, Preşedintele României a conferit Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler antrenorului Adrian Rădulescu.

La ceremonia de la Cotroceni a fost prezent şi preşedintele COSR, Mihai Covaliu.



 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.