Spaniolul David Ferrer a fost numit director al Cupei Davis unde îi succede compatriotului Albert Costa, a anuntat marti gruparea Kosmos, organizatoarea competitiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spaniolul Pato Clavet a fost numit alături de Ferrer ca "asistent manager pentru sprijinirea departamentului de competiţie”, se arată în comunicatul de presă.

Formatul istoric al Cupei Davis, răspândit pe tot parcursul anului cu meciuri eliminatorii pe teren propriu sau în deplasare până în finală, a fost schimbat în 2019 după achiziţionarea competiţiei de către Kosmos, grupare condusă de fotbalistul Gerard Pique.

Faza finală a noii formule a Cupei Davis, disputată până acum într-o singură etapă la sfârşitul sezonului, este în acest an împărţită în două etape: o etapă a grupelor la jumătatea lunii septembrie cu şaisprezece echipe împărţite în patru grupe în patru oraşe, dintre care primele două sunt calificate în sferturile de finală ale fazei eliminatorii de la sfârşitul lunii noiembrie la Malaga.

Meciurile nu se mai joacă în trei seturi câştigătoare fără tie-break, ci în două seturi câştigătoare cu tie-break.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.