Antrenorul Darren Cahill a vorbit la un podcast în Australia despre momentul în care a certat-o pe teren pe Simona Halep la Turneul Campioanelor. El a precizat că nu s-a referit la jucătoarea română ca personaă când a folosit cuvântul "ruşine", ci la evoluţia ei, informează The Advertiser. Cahill a adăugat că ar repeta intervenţia dură dacă va fi nevoie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ştiam că era un moment greu şi că, intrând pe teren ca antrenor, trebuie să iei o decizie în ce direcţie te îndrepţi. Am intrat pe teren după setul al doilea şi i-am spus cât de mândru sunt. Adevăratul context al problemei a fost că m-am mai aflat în această poziţie de câteva ori cu Simona. Din anumite motive, când are avantajul unui break şi poate extinde diferenţa pe tabelă şi nu o face, intră într-o zonă rea... într-un punct interior în care pur şi simplu se bate singură. Am văzut-o făcând asta de 8 sau 10 ori... Este o provocare mare acel moment, nu este ceva ce ai vrea să faci ca antrenor. A trebuit să fiu mai dur... Nu i-am spus ei ca persoană (n.r. - că a fost o ruşine), am vorbit despre comportamentul ei în acele trei ghemuri. Cred că aş face-o încă o dată dacă ar trebui... Nu este o poziţie plăcută în care să se afle un antrenor, dar cred că nu îmi făceam cum trebuie munca de antrenor (n.r. - dacă nu o certa)", a declarat Cahill.

Antrenorul Darren Cahill a avut, vineri, o intervenţie mai puţin calmă ca de obicei, la "on-court caching", în timpul meciului pe care Simona Halep l-a pierdut cu Karolina Pliskova la Turneul Campioanelor.

"Simo, uită-te la mine! În ultimele trei ghemuri ai fost o ruşine pe teren. Haide, nu poţi câştiga meciul aşa cum ai jucat în ultimele trei ghemuri. Trebuie să revii, păstrează-ţi concentrarea. Nu ai niciun motiv să pierzi aici. Pierzi energie, pierzi profunzimea loviturilor. Ai o şansă să te regăseşti în acest set, uită de scor. Depinde de tine cum o să termini acest meci, poţi să-l termini plină de energie şi de concentrare sau să continui să faci ceea ce ai făcut în ultimele trei ghemuri şi nu o să ai nicio şansă să câştigi. Cel puţin oferă-ţi o şansă revenind. Deşinde de tine, joci suficient de bine ca să te pui într-o poziţie câştigătoare. Dacă îţi readuci  energia o să câştigi acest meci. Cred cu tărie. Ia fiecare punct. Ai de ales aici, cum să te defineşti ca sportiv şi competitor. Nu e vorba de rezultat aici, e vorba de ce s-a întâmplat în ultimele 15 minute. Eşti pregătită să faci asta? Poţi să o faci", i-a spus Cahill.

Antrenorul australian, care a interevenit de trei ori vineri, i-a spus elvei sale cele de mai sus la scorul de 3-2 pentru Pliskova în decisiv, fiind nemulţumit de cum a jucat ea după ce a condus cu 2-0.

După meci, Halep a declarat că a meritat să fie certată de antrenorul ei, Darren Cahill, care i-a spus că a fost o ruşine pe teren, în timpul meciului cu Karolina Pliskova de la Turneul Campioanelor.

"Sunt sigură că am meritat să fiu certată deoarece nu eram calmă. A schimbat ceva în atitudinea mea. Toată lumea ştie că lucrez la asta. Am fost un un pic enervată pe mine însămi că am făcut asta. Cred că l-am enervat şi pe el", a declarat Halep.

Simona Halep, locul 5 WTA, a ratat calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor, după ce a fost învinsă, vineri, cu scorul de 6-0, 2-6, 6-4, de jucătoarea cehă Karolina Pliskova, locul 2 WTA, în ultima etapă a Grupei Violet.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.