La mai puţin de o lună după ce Dani Alves a fost eliberat din închisoare, tribunalul din Barcelona a respins miercuri recursurile depuse de procurorul general şi de partea civilă împotriva eliberării fotbalistului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat de presă, tribunalul din Barcelona a anunţat că a "respins recursurile depuse împotriva deciziei de acordare a cauţiunii pentru deţinutul Daniel Alves", condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare pentru viol.

Fostul star al Barcelonei, Juventus şi Paris Saint-Germain a fost eliberat pe o cauţiune de un milion de euro, sumă pe care a avut nevoie de cinci zile pentru a o strânge.

El a fost eliberat la 25 martie din închisoarea Brians 2 din San Esteban Sasroviras, la 40 de kilometri nord-vest de Barcelona (nord-estul Spaniei), şi nu a făcut nicio declaraţie.

Acuzat că a violat o tânără în noaptea de 30 spre 31 decembrie 2022 într-un club de noapte din Barcelona, Dani Alves a fost arestat preventiv  câteva zile mai târziu. În februarie 2024, el a fost condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare şi a rămas în spatele gratiilor.

Avocata sa, care a făcut apel împotriva condamnării, a solicitat eliberarea sa, dar atât procuratura, cât şi partea civilă s-au opus, argumentând că există un risc ridicat de fugă.

În cele din urmă, tribunalul din Barcelona a dat undă verde eliberării sale în aşteptarea recursului, sub rezerva plăţii unei cauţiuni de 1 milion de euro, a retragerii paşapoartelor spaniol şi brazilian şi a interdicţiei de a părăsi Spania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.