FC Barcelona a reacţionat la condamnarea lui Dani Alves, eliminând orice menţiune despre fundaşul dreapta brazilian de pe pagina oficială dedicată legendelor clubului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această măsură simbolică a fost luată imediat ce a fost anunţată condamnarea pentru agresiune sexuală. Cu toate acestea, clubul a precizat că imaginile în care Daniel Alves apare cu echipa care a câştigat Liga Campionilor la Berlin în 2015 vor rămâne, deoarece el a făcut parte din acea echipă şi, prin urmare, ar fi nepotrivit să fie eliminat din ea.

În ciuda acestei decizii judiciare şi a consecinţelor sale, Daniel Alves, care a fost unul dintre cei mai titraţi jucători din istoria fotbalului, intenţionează să facă apel la condamnare. Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, Daniel Alves a fost obligat să plătească o amendă de 150.000 de euro victimei şi să păstreze o distanţă de nouă ani şi jumătate faţă de aceasta. De asemenea, el va fi supus unei perioade de probă de cinci ani după ce îşi va ispăşi pedeapsa.

De la înfiinţarea sa în 1899, FC Barcelona a onorat 102 jucători, desemnându-i drept legende ale clubului. Printre aceştia se numără nume ilustre precum Xavi, actualul antrenor al echipei, şi Lionel Messi.

Ultimii care au intrat în "panteonul" FC Barcelona sunt Sergio Busquets şi Jordi Alba, care joacă acum alături de starul argentinian la Inter Miami.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.