Fostul fotbalist brazilian Daniel Alves a fost condamnat, joi, la patru ani şi jumătate de închisoare, plus cinci ani de libertate condiţionată, de către un tribunal din Barcelona, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acuzat că a violat o tânără de 23 de ani în toaleta salonului VIP al unui club de noapte din capitala catalană, Sutton, în noaptea de 30-31 decembrie 2022, jucătorul brazilian a aflat verdictul procesului său, care s-a desfăşurat între 5 şi 7 februarie.

"Judecătorii au considerat că victima nu şi-a dat consimţământul şi că existau probe, în plus faţă de mărturia denunţătoarei, pentru a considera că violul a fost dovedit", au declarat joi judecătorii.

Fostul fundaş va trebui, de asemenea, să plătească 150.000 de euro victimei, care "nu mai doarme, ia medicamente şi abia iese din casă", potrivit declaraţiilor făcute de verişoara ei în timpul procesului.

Acuzarea ceruse nouă ani de închisoare

"Nu sunt un om violent", s-a apărat la proces Daniel Alves, fost jucător la FC Barcelona, Paris Saint-Germain şi Juventus, insistând că relaţia sexuală cu reclamanta a fost consimţită. Jucătorul ceruse să fie exonerat sau, în caz contrar, să fie condamnat la doar un an de închisoare, o pedeapsă care a fost deja executată, având în vedere că a fost arestat preventiv din 20 ianuarie 2023 şi că toate cererile de eliberare pe cauţiune au fost respinse.

Brazilianul, care a dat cinci versiuni diferite ale presupuselor infracţiuni, a insistat asupra stării sale de ebrietate din noaptea de dinaintea Revelionului, ştiind că, dacă alcoolul era acceptat de judecători drept circumstanţă atenuantă, pedeapsa sa nu putea depăşi şase ani de închisoare. La finalul procesului, acuzarea ceruse nouă ani de închisoare, în timp ce avocaţii reclamantului solicitau douăsprezece ani.

Ambele părţi au posibilitatea de a face apel.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.