Danemarca nu va trimite oficiali la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, din cauza situaţiei privind drepturile omului din China. Danezii urmează astfel boicotul politic făcut de SUA, Australia, Canada, Japonia şi Regatul Unit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Guvernul a decis că nu vom participa la Jocurile Olimpice de iarnă din China (...). Nu este un secret pentru nimeni că noi, cei din Danemarca, suntem foarte îngrijoraţi de situaţia drepturilor omului din China”, a declarat ministrul danez de externe Jeppe Kofod pentru AFP.

Această decizie a venit la finalul unei întâlniri europene în cadrul căreia "din păcate nu s-a putut ajunge la un acord între cele 27 de ţări. S-au făcut diferite alegeri în ceea ce priveşte calea de urmat”, a explicat şeful diplomaţiei.

În schimb, sportivii danezi vor participa la competiţie. "Sportivii danezi pot conta pe sprijinul deplin al guvernului. Şi îi vom încuraja, aşa cum facem întotdeauna. Dar o vom face de acasă, nu din tribunele de la Beijing”, a spus Kofod.

Înainte de Danemarca, Statele Unite, Australia, Canada, Regatul Unit şi Japonia anunţaseră deja că nu vor trimite reprezentanţi oficiali la Jocurile Olimpice de iarnă din cauza "genocidului şi crimelor împotriva umanităţii din Xinjiang şi a altor încălcări ale drepturilor omului”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.