Selecţionerul Zlatko Dalici a lansat un atac dur la adresa politicienilor croaţi, într-o scrisoare deschisă publicată pe o pagină a vicecampioanei mondiale de pe o reţea de socializare, informează As. Tehnicianul a anunţat că jucătorii croaţi au decis să doneze copiilor premiile primite în urma participării la Cupa Mondială, competiţie la care au pierdut finala disputată cu Franţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Această generaţie a arătat că un grup de mari jucători pot atinge vârful fără să ţină cont de situaţia ţării, a bugetului sau de importanţa stadionului pe care evoluează. Scriu aceste rânduri din cauza situaţiei dificile din Croaţia. Croaţia este cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană (n.r. - potrivit statisticilor după Bulgaria şi România), guvernată de oameni răi, membri ai unei organizaţii ce a fost declarată drept criminală. Croaţia este ţara de unde au plecat milioane de oameni în ultimii 20 de ani. Astăzi, în Croaţia, bătrânii noştri nu pot să-şi asigure minimul necesar, tinerii nu îşi pot permite educaţia, sănătatea se prăbuşeşte şi sistemul judiciar îi protejează pe marii afacerişti şi este corupt. Le cer politicienilor şi tuturor reprezentanţilor autorităţilor care au dus poporul în mizerie, disperare şi sărăcie să stea departe de echipa naţională a Croaţiei. Nu sunteţi bine-veniţi în vestiarul nostru, nu vrem să facem fotografii cu voi. Voi sunteţi cei care aţi făcut din Croaţia cel mai sărac popor din Europa. Avem copii care nu au văzut marea şi Croaţia are peste 1.000 de kilometri de ţărm. Avem copii care merg flămânzi la culcare pentru că părinţii lor, şomeri, nu au ce să le dea de mâncare. Oamenii care au făcut asta ţării noastre nu sunt bine-veniţi. Vă rog să respectaţi decizia noastră, de a nu purta tricouri sau folosi succesul nostru pentru promovarea voastră. Folosindu-vă de succesul nostru aţi submina valoarea muncii noastre şi realizările noastre. Întreaga echipă a decis să doneze într-un fond dedicat copiilor croaţi premiile primite după Cupa Mondială din Rusia. Această donaţie va finanţa vacanţele de vară ale acelor copii care nu văzut Marea Adriatică. Membrii echipei naţionale de fotbal a Croaţiei sunt alături de poporul croat şi vor face tot ce pot ca să-l ajute, dincolo de victorii. Toţii copiii croaţi vor avea ocazia de a petrece cel puţin şapte zile pe coasta croată. Este cel mai mic lucru pe care putem să-l facem pentru cei mai vulnerabili", a scris Dalici, luni, înainte ca naţionala să ajungă la Zagreb după CM.

Membrii executivului croat s-au prezentat, joia trecută, la şedinţa de Guvern, purtând tricouri ale echipei naţionale calificată în finala Cupei Mondiale.

Premierul Andrej Plenkovici, care a asistat la semifinala Croaţiei cu Anglia, a salutat “un succes fascinant pentru sportul croat”. “Noi toţi, toţi croaţii, vrem să felicităm din nou echipa naţională a Croaţiei, pe antrenorul Zlatko Dalici şi conducerea federaţiei croate pentru acest succes fascinant pentru sportul croat. Ceea ce au arătat ieri jucătorii ne inspiră. Am văzut un stadion frumos în Rusia şi trebuie să facem ceva şi în privinţa stadionului nostrum naţional. Dacă nu acum, când? Naţionala Croaţiei merită asta”, a spus Plenkovici, potrivit total-croatia-news.com.

Ministrul Turismului, Gari Cappelli, a afirmat că şi-a cumpărat bilete pentru finala Cupei Mondiale în urmă cu o lună şi jumătate. El este de părere că fotbaliştii sunt cei mai buni ambasadori ai Croaţiei. “Primul mesaj pe care l-am primit a fost din China: ‘Aţi reuşit ceva important. Să vă aşteptaţi la mai mulţi turişti chinezi în Croaţia’”.

Ministrul Dezvoltării Regionale, Gabrijela Zalac, a venit şi ea îmbrăcată cu un tricou al naţionalei. Întrebată cine a decis ca miniştrii să se îmbrace astfel, ea a spus că nu este necesar un ordin pentru a veni cu o astfel de ţinută.

Reprezentativa Franţei a câştigat Cupa Mondială la fotbal pentru a doua oară în istoria sa, după ce a învins, duminică, la Moscova, cu scorul de 4-2 (2-1), selecţionata Croaţiei.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.