Seismul din Maroc, soldat cu moartea a peste 800 de persoane, a provocat emoţie în lumea sportului, care şi-a manifestat solidaritatea faţă de victime. În Spania, Federaţia de Fotbal a decis să se ţină un minut de reculegere înaintea meciurilor din liga a doua din acest weekend. Acest gest se va repeta la sfârşitul săptămânii viitoare pentru meciurile din prima divizie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Real Madrid şi-a exprimat "solidaritatea cu victimele". "Clubul nostru doreşte să îşi exprime condoleanţele şi sprijinul faţă de familiile celor decedaţi şi faţă de întregul popor marocan. Le dorim însănătoşire grabnică răniţilor, cărora le transmitem toată puterea şi afecţiunea noastră", a reacţionat Real într-un comunicat. "Toată solidaritatea mea cu poporul marocan şi cu toate familiile afectate de acest teribil cutremur", a scris şi antrenorul clubului merengue, Carlo Ancelotti, într-un mesaj postat în limba franceză pe reţelele sale de socializare.

"Gândurile mele sunt alături de voi", a declarat Sergio Ramos, fundaşul de la FC Sevilla.

"Întreaga familie Paris Saint-Germain este alături de prietenii noştri marocani în urma teribilului cutremur. Condoleanţele noastre se îndreaptă către cei care au pierdut persoane dragi. Gândurile noastre sunt cu voi", a notat şi PSG.

"În această încercare teribilă, Olympique de Marseille transmite sincere condoleanţe şi doreşte să ofere tot sprijinul său poporului marocan şi tuturor celor afectaţi de tragedia care a avut loc noaptea trecută", a menţionat OM.

Amine Harit, mijlocaşul de la Olympique Marseille şi internaţional marocan, şi-a exprimat şi el emoţia pe reţelele de socializare.

"Relaţia noastră specială cu Marocul, din motive geografice, istorice şi sportive, ne face să simţim această tragedie foarte aproape. Din acest motiv, şi în memoria celor care şi-au pierdut viaţa în acest dezastru, toate meciurile din divizia a doua disputate în această săptămână vor fi precedate de un minut de reculegere. (...) Federaţia Regală Spaniolă de Fotbal şi LaLiga invită împreună cluburile şi fanii din ţara noastră să se alăture acestui respectuos minut de reculegere", a precizat Federaţia.

FC Barcelona şi-a exprimat, de asemenea, "solidaritatea" cu victimele acestei tragedii.

Un cutremur puternic s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă în munţii Atlas din Maroc, provocând moartea a cel puţin 820 de persoane, potrivit unui bilanţ încă provizoriu. Seismul a distrus clădiri şi a determinat locuitorii marilor oraşe să fugă din case.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.