Baschetbalistul Stephen Curry, triplu campion în NBA cu Golden State Warriors, a declarat că el şi alţi sportivi, precum şi alte persoane influente, pot vorbi în numele celor care nu au aceeaşi influenţă şi pot atrage atenţia asupra unor probleme legate de societate, aşa cum o face Colin Kaepernick, informează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Sportivii influenţi pot vorbi pentru cei care nu pot face asta. Avem o platformă pentru a vorbi în numele celor care nu pot face asta şi categoric există un val de sportivi şi de persoane influente cărora nu le este teamă de potenţialele consecinţe ale faptului că părerile lor nu sunt acceptate. Părerile despre politică le poţi exprima cu respect şi cu clasă şi înţelegând că nu arăţi lipsă de respect spunându-ţi opiniile”, a spus Curry.

El a precizat că jucătorul de fotbal american Colin Kaepernick, aflat la originea protestelor de la intonarea imnului naţional la meciuri, criticate virulent de Donald Trump, a făcut mult bine prin atitudinea sa.  “Este vorba de vocea oamenilor, despre a ne asigura că ceea ce spun oamenii nu este ignorat pentru că este înţeles greşit modul în care a început totul, nu este nerespectat drapelul când se stă cu un genunchi la pământ. Voiam să atragem atenţia asupra brutalităţii poliţiei, a inegalităţii rasiale şi a altor lucruri ca acestea. Pentru asta au luat atitudine jucătorii din NFL şi eu respect asta. Am discutat cu Colin Kaepernick de multe ori şi am susţinut câteva cauze alături de el, iar el înţelege riscul pe care şi l-asumat. Până la urmă, a făcut foarte mult bine în ceea ce priveşte susţinerea comunităţilor care au nevoie de ajutor”, a explicat Stephen Curry.

Curry a vorbit şi despre atitudinea pe care a avut-o Serena Williams la finala US Open, cu Naomi Osaka: “Pe teren avem cu toţii reacţii la lucrurile care se întâmplă în acele momente. Am avut şi eu ieşiri nervoase, însă am văzut felul în care a gestionat situaţia după meci şi cum şi-a exprimat sentimentele cu privire la egalitatea între sexe. Indiferent dacă eşti sau nu de acord cu Serena, au fost probleme care Serena vrea să fie rezolvate şi aceste discuţii vor continua, pentru că ea a luat atitudine. Încurajez femeile să ia atitudine aşa cum consideră ele şi trebuie să înţelegem ce înseamnă asta”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.