Invitată de postul Public Senat să reacţioneze la gestul de protest al germanilor, care şi-au pus mâna în faţa gurii pentru a denunţa interzicerea banderolei „One Love” de către FIFA înainte de înfrângerea cu Japonia (1-2), ministrul francez al sportului, Amélie Oudéa-Castéra, a încurajat echipa Franţei să folosească şi „spatiile de libertate”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mi-ar fi plăcut să existe un spaţiu de deplină libertate? Răspunsul este clar da. Au mai rămas spaţii de libertate în care echipa noastră franceză îşi poate continua să-şi exprime angajamentul faţă de drepturile omului? Răspunsul este da. Nemţii o arată. Cred că totul va continua", a spus ea.

Jucătorii germani au ales să protesteze într-un mod inedit miercuri, cu ocazia meciului dintre Germania şi Japonia, la Cupa Mondială din Qatar.

La poza oficială de grup dinaintea partidei din  grupa E, jucătorii germani şi-au acoperit gura cu palmele, protestaând astfel faţă de interzicerea banderolelor ”One Love” care urmau să fie purtate de căpitanii unora dintre echipele calificate la turneul final.

Şi protestul a mers mai departe, fiind vizibil şi în tribuna oficială a partidei, acolo unde ministrul german de interne, Nancy Fraeser a purtat banderola ”One Love” şi s-a aşezat chiar alături de preşedintele FIFA, Gianni Infantino.

La fel a purtat o astfel de banderolă şi ministrul de Externe al Belgiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.