Echipa naţională de rugby a Africii de Sud îşi va odihni titularii şi va înfrunta echipa României cu rezervele, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, Felix Jones, unul din antrenorii asistenţi ai naţionalei Springboks.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Antrenorul principal al Africii de Sud, Jacques Nienaber, vrea să îşi protejeze jucătorii titulari pentru importanta înfruntare cu Irlanda, şi îşi propune să folosească duminică, împotriva României, mai mulţi jucători de pe banca rezervelor. „Am acordat multă atenţie anul acesta rotaţiei jucătorilor în cadrul echipei noastre, dar şi gestionării timpului de joc al jucătorilor noştri”, a declarat Felix Jones, antrenor asistent responsabil cu apărarea pentru sud-africani, în timpul unei conferinţe de presă la cantonamentul din La Seyne-sur-Mer al Africii de Sud.

„Vrem să abordăm acest meci la fel ca orice alt meci din grupă. Fiecare echipă are propriul său mod de a juca, propriul său ADN şi îi place să se ţină de el. Nu vrem să cădem în capcana de a ne compara cu rezultatele altora. Chiar dacă este adevărat că diferenţa de puncte ar putea fi importantă în această grupă”, a mai spus Jones.

„Stafful se asigură săptămâna aceasta că rămânem concentraţi asupra obiectivului nostru şi că nu luăm acest meci cu uşurinţă”, a declarat Deon Fourie, fostul jucător de Lyon şi Grenoble, iar un alt internaţional sud-african, Marvin Orie, a adăugat: „Toată atenţia noastră este concentrată asupra României săptămâna aceasta. Ne punem toată energia şi toată intensitatea în antrenamente pentru a respecta România în modul în care ne pregătim.”

Grupa B a Cupei Mondiale de rugby, supranumită „grupa morţii”, include trei dintre primele cinci naţiuni din clasamentul mondial, Irlanda, Africa de Sud şi Scoţia, precum şi Tonga şi România.

În prima etapă  grupelor la această ediţie a Cupei Mondiale la rugby, România a cedat cu 8-82 în faţa Irlandei, iar Africa de Sud a dispus cu 18-3 de naţionala Scoţiei

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.