Căpitanul Danemarcei, Simon Kjaer, va purta banderola în culorile curcubeului, care se referă la drepturile comunităţii LGBTq, la primul meci de la Cupa Mondială, împotriva Tunisiei, marţi, de la ora 15.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul a fost făcut de mijlocaşul Christian Eriksen, într-o conferinţă de presă.

Întrebat despre acest lucru, directorul tehnic al federaţiei daneze, Peter Moller, a confirmat: "A fost întotdeauna intenţia noastră. O făcusem deja în cele două meciuri ale noastre împotriva Croaţiei şi Franţei în Liga Naţiunilor. După discuţii cu alte federaţii, printre care Anglia, Germania, Belgia şi Ţările de Jos, am decis să purtăm această banderolă".

Relaţiile dintre delegaţia daneză şi FIFA au fost destul de reci în ultimele zile, mai ales după decizia organizaţiei de a interzice jucătorilor să poarte un tricou negru de antrenament cu inscripţia „Drepturile omului pentru toţi”.

Se aşteaptă federaţia daneză la sancţiuni? „Nu ştim încă”, a răspuns Moller. "Dar Ţările de Jos, Anglia şi Ţara Galilor joacă în faţa noastră, aşa că vom vedea ce se întâmplă", a spus el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.