Comitetul de organizare a Cupei Asiei, competiţie care va avea loc în Qatar între 12 ianuarie şi 10 februarie 2024, a anunţat luni că o parte din încasările din vânzarea biletelor va fi donată pentru a-i ajuta pe palestinieni, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ne vom asigura că de acest efort de responsabilitate socială beneficiază cei mai afectaţi şi că fotbalul îşi îndeplineşte rolul de mecanism de sprijin pentru populaţie în aceste momente extrem de dificile", a explicat Hamad ben Khalifa Al-Thani, preşedintele comitetului.

Cu toate acestea, nicio sumă nu a fost încă anunţată, în ciuda faptului că, potrivit ONU, conflictul care afectează Fâşia Gaza a dus la strămutarea a 1,6 milioane de palestinieni începând din 7 octombrie.

Qatarul, care găzduieşte un birou politic al Hamas şi a oferit milioane de dolari ajutor financiar pentru Gaza, a fost deja implicat în medierea care a dus la eliberarea luna trecută a patru dintre ostatici: o americancă şi fiica ei şi două femei israeliene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.