Csaba Laszlo, fostul antrenor al echipei Sepsi Sfântu Gheorghe, l-a lăudat pe Ianis Hagi în presa scoţiană, spunând că fiul lui Gheorghe Hagi este un lider şi va fi jucătorul care va face diferenţa la Glasgow Rangers.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cea mai mare problemă cu care s-a confruntat Hagi a fost cea a numeui său. <Hagi> înseamnă totul, el este cel mai bun fotbalist pe care l-a produs România. Am jucat împotriva lui Hagi în cariera mea şi am antrenat împotriva lui în România şi el este o adevărată legendă aici. El a făcut atât de multe ca jucător şi, chiar acum, conduce cea mai de suscces academie din ţară şi a înfiinţat propriul lui club. Aşa că este dificil pentru Ianis, pentru că oamenii aşteaptă de la el să devină tatăl lui. Aşteptările sunt atât de mari şi este o mare presiune. Dar trebuie să spun că el este un băiat foarte concentrat şi s-a descurcat cu toate. Asta spune mult despre mentalitatea lui. El a fost lider la nivel de club, a fost lider când a făcut pasul la echipa naţională. Nu poţi să înveţi asta, ori te naşti lider ori nu eşti. Ianis est jucător de ambele picioare, direct, are un ochi pentru gol şi are o mare inteligenţă fotbalistică. Liga scoţiană este un pic mai pternică decât cele din România sau Belgia, în sensul fizic, aşa că poate el are nevoie de un pic de răbdare pentru asta, dar din punctul de vedere al talentului fotbalistic este foarte special. Rangers este un club bun pentru el. Echipa încearcă să joace atracativ, să paseze şi asta i se va potrivi, nu îl iei pe Hagi să urmărească baloane lungi. Steven Gerard este un antrenor care are multe cunoştinţe tactice şi îl va folosi în maniera potrivită. Ianis este capabil de a fi jucătorul care face diferenţa în lupta pentru titlu, sută la sută. Sunt deazmăgit că Ianis nu a primt mai multe şanse în Belgia. Nu i s-au dat suficiente şanse, iar când i s-au dat acestea au fost din postură de rezervă. Din acest motiv sunt bucuros să-l văd mai mult în Scoţia, la un club ca Rangers. Este locul de care nevoie pentru a se îmbunătăţi, pentru a deveni mai încrezător şi pentru a-şi atinge potenţialul. Nu cunosc dealiile înţelegerii cu Genk, dar mă aştept ca Ianis să joace suficient de bine ca Rangers să-l cumpere la vară", a declarat Laszlo, potrivit deadlinenews.co.uk.

Csaba Laszlo, 55 de ani, a antrenat în Scoţia echipa Heart of Midlothian, între 2008 şi 2010. În România, el a pregătit în acest sezon formaţia Sepsi, până la 12 noiembrie, când a fost înlocuit de Leo Grozavu.

Hagi jr. a fost împrumutat de Genk echipei Glasgow Rangers, debitând sâmbătă, la partida de pe teren propriu cu Aberdeen, scor 0-0. La meciul contând pentru etapa a XXIV-a a campionatului Scoţiei, Hagi a intrat pe teren în minutul 76.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.