Comitetul Olimpic şi Sportiv Român organizează Crosul Naţional Ziua Olimpică la Timişoara. Evenimentul va avea loc la 10 iunie. De asemenea, joi a fost anunţat şi noul Ambasador UVT Liberty Marathon 2023, care va fi.Ana Maria Popescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Mihai Covaliu, preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi Simona Amânar Tabără au prefaţat evenimentul care va avea loc în Luna Olimpică 2023 în capitala europeana a culturii, Timişoara.
 
”Spiritul Olimpic este generator de valori şi ne bucurăm că vom ”sădi” la Timişoara tot ce are mai frumos şi bun acest spirit. Credem în Excelenţă, Prietenie, Respect şi avem datoria datoria de a transmite noilor generaţii aceste valori. Societatea contemporană românească are nevoie de modele. Comitetul Olimpic şi Sportiv Român este un factor activ în societate prin tot ceea ce promovează şi susţine. Bucuria sportului, importanţa mişcării sunt obiectivele noastre pentru acest cros. Vă aşteptăm să alergăm la Crosul Naţional Ziua Olimpică Timişoara 2023!” a declarat preşedintele COSR Mihai Covaliu.
 
Simona Amânar Tabără, triplă campioană olimpică la gimnastică, s-a bucurat în primul rând pentru că evenimentul va avea loc în oraşul în care trăieşte. ”Timişoara este un oraş activ, european şi deschis lumii sportului. Crosul Naţional Ziua Olimpică Timişoara 2023 sunt sigură se va bucura de o participare numeroasă iar copiii vor umple străzile de bucurie. Rolul nostru e să-i convingem pe părinţi că e o necesitate să facem mişcare, mizez pe bucuria copiilor şi ştiu că atunci când un un copil e fericit, părintele e mulţumit! Pe 10 iunie 2023 vom fi cu mic cu mare pe străzile Timişoarei alergând pentru bucuria sportului!” a precizat Simona Amânar Tabără, Director al Academiei Olimpice Române.
 
Competiţia se va desfăşura pe categorii de vârstă, câştigătorii vor fi premiaţi de către COSR prin Academia Olimpică Română.
 
Totodată, astăzi a fost anunţat şi noul Ambasador UVT Liberty Marathon 2023. La conferinţa de presă la care a participat şi Marilen Gabriel Pirtea, rectorul UVT, acest rol i-a fost conferit campioanei olimpice la spadă Ana Maria Brânză Popescu.
 
În baza acordului de colaborare dintre COSR şi UVT, campioana olimpică Ana Maria Brânză Popescu va semna medalia UVT Liberty Marathon 2023, oferită celor peste 2500 de participanţi la ediţia din acest an a evenimentului.
 
Rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea, apreciază valoarea adusă de campioana olimpică Ana Maria Brânză Popescu pentru renumele maratonului UVT Liberty, o susţinere oferită public, la nivel internaţional, de către binecunoscuta campioană: „Rolul oficial de Ambasador UVT Liberty Marathon 2023, pe care Ana Maria Brânză îl va îndeplini în ediţia din acest an, este deosebit de important pentru toate generaţiile de participanţi la competiţie şi pentru marele public, susţinând mesajul de sportivitate pe care UVT îl propune comunităţii: UVT Liberty Marathon este o demonstraţie vie a alegerilor care ne fac diferiţi, care ne fac unici şi liberi, dezvoltate prin sport şi sănătate, printr-o educaţie sportivă complexă şi prin conştientizarea valorii universale a culturii vieţii armonioase şi a sportivităţii.”
 
Campioana olimpică Ana Maria Popescu a declarat că îşi va face încălzirea la Crosul Naţional Ziua Olimpică: „E o onoare să mă alătur colegilor care au îndeplinit acest rol la ediţiile precedente. Îmi voi face încălzirea la Crosul Naţional Ziua Olimpică în iunie pentru a fi în formă la UVT Liberty Marathon 2023. Toată viaţa am alergat după medalii şi acum sunt onorată să ofer celor care vor trece linia de sosire o medalie care are inscripţionat numele meu!”.
 
Pentru preşedintele COSR, Mihai Claudiu Covaliu, ”campionii sportului românesc sunt modele veritabile pentru societate". "Ei cultivă valori care nu sunt doar deziderate teoretice şi sunt parte activă la reconstruirea societăţii contemporane prin ceea ce imprimă oamenilor: onoare, spirit de echipă, fair-play şi excelenţă. Campionii olimpici au în ADN educaţia prin sport şi o transmit noilor generaţii prin puterea exemplului, cu ajutorul principiilor şi valorilor olimpice. Ana Maria Popescu este în misiune la Timişoara şi tinând cont de tot ceea ce reprezintă ea pentru sportul românesc sunt convins că va duce la capăt această datorie, o moştenire pe care o dăm mai departe din generaţie în generaţie. Mediul Academic şi Mişcarea Olimpică au valori comune şi împreună demonstrează că sportul uneşte şi educă oamenii în cel mai curat spirit de fair-play!”,  a spus el.
 
Ediţia 2023 a UVT Liberty Marathon va avea loc în 1 octombrie, fiind, aşa cum deja s-a consacrat, o competiţie adresată alergătorilor experimentaţi, dar şi tinerilor sau copiilor aflaţi la prima experienţă de alergare. Înscrierea pentru una dintre categoriile de curse permite fiecărui alergător să aleagă provocarea potrivită, competiţia ce i se potriveşte: maraton (42km), semimaraton (21km), ştafetă maraton (42km), ştafetă semimaraton (21km), Cros (10.5km) şi Cros (2km).
 
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.