Atacantul portughez al echipei Real Madrid, Cristiano Ronaldo, a devenit, miercuri, primul fotbalist care a reuşit să înscrie 100 de goluri în cupele europene, informează site-ul oficial al UEFA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Internaţionalul portughez a reuşit să atingă această cifră după ce a marcat două goluri în partida pe care Real Madrid a câştigat-o, în deplasare, cu scorul de 2-1, în faţa formaţiei Bayern Munchen, în prima manşă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor.

Ronaldo a înscris primul gol în cupele europene la 9 august 2005, într-un meci pe care echipa Manchester United l-a câştigat, cu scorul de 3-0, în faţa formaţiei Debrecen.

Cristiano Ronaldo, care a marcat cele 100 de goluri în 143 de meciuri, este urmat în acest clasament de argentinianul Lionel Messi - 97 de goluri în 118 meciuri, Raul Gonzalez - 76 de goluri în 158 de meciuri, Filippo Inzaghi - 70 de goluri în 114 meciuri, Andrei Şevcenko - 67 de goluri în 142 de meciuri, Ruud van Nistelrooy - 62 de goluri în 92 de meciuri, Gerd Muller - 61 de goluri în 69 de meciuri, Thierry Henry - 59 de goluri în 140 de meciuri, Henrik Larsson - 59 de goluri în 108 meciuri şi Zlatan Ibrahimovici - 56 de goluri în 136 de meciuri.

Dintre aceşti jucători doar Ronaldo, Messi şi Ibrahimovici se mai află în activitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.