Cu 770 de goluri înscrise în meciurile oficiale, Cristiano Ronaldo a revendicat titlul de cel mai bun marcator din istoria fotbalului, chiar dacă acest titlu onorific rămâne subiectul dezbaterii, deoarece numerele diferă în funcţie de surse şi de meciurile luate sau nu în calcul, informează lesoir.be.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pele l-a felicitat pe CR7 pentru că a bătut recordul său de goluri în meciurile oficiale, 767, conform celor mai multe surse, un total pe care Ronaldo l-a egalat la 2 martie.

"Te admir foarte mult, îmi place să te văd jucând (...). Singurul meu regret este că nu te pot îmbrăţişa astăzi", a scris "Regele", în vârstă de 80 de ani, într-o postare pe Instagram (5,8 milioane de abonaţi).

În biografia sa oficială de pe această reţea, Pele spune că a marcat 1.283 de goluri în total, în timpul carierei sale, inclusiv cele din meciuri neoficiale.

Într-o postare publicată tot pe Instagram (270 de milioane de abonaţi), Ronaldo şi-a exprimat "bucuria şi mândria" de a fi în vârful clasamentului marcatorilor mondiali, depăşind recordul lui Pele, lucru la care nu ar fi visat niciodată când era copil.

Vedeta portugheză, în vârstă de 36 de ani, câştigător de cinci ori a trofeului Balonul de Aur, a profitat de ocazie pentru a le mulţumi familiei, colegilor de echipă, dar şi adversarilor săi.

Cele 770 de goluri ale lui Ronaldo au fost marcate după cum urmează: cinci pentru Sporting Lisabona, 118 pentru Manchester United, 450 pentru Real Madrid şi 95 pentru Juventus Torino, 668 la echipe de club, în total. La care se adaugă 102 de reuşite cu Portugalia.

Un alt brazilian, fostul atacant Romario (55 de ani), susţine că "totalul personal" este de 1.000 de goluri, inclusiv cele marcate la tineret şi juniori, în amicale şi meciuri de gală. Alte surse îi atribuie 772.

Potrivit Gazzetta dello Sport şi altor instituţii media, cehul Josef Bican este încă în faţa lui Ronaldo şi Pele, cu 805 goluri.

Juventus a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 3-1 (3-0), echipa Cagliari, în etapa a XXVII-a a campionatului italian Serie A, meci în care Rpnaldo a reuşit o triplă.

Au marcat: Simeone '61 / Cristiano Ronaldo '10, '25, '32.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.