Fotbalistul Cristiano Ronaldo a pierdut un proces cu publicaţia Der Spiegel, intentat în urmă cu mai bine de doi ani de avocaţii portughezului, care contestau publicarea unor articole despre metodele jucătorului de evaziune fiscală, relatează L’Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În februarie 2017, tribunalul regional din Hamburg îi ceruse publicaţiei, ca măsură provizorie, scoaterea din arhiva online a articolelor contestate despre Ronaldo, Jose Mourinho şi Mesut Ozil. Dacă nu respecta decizia tribunalului, Der Spiegel risca o amendă de până la 250.000 de euro.

Dezvăluirile din Der Spiegel fac parte din seria Football Leaks şi vin de la sursa Rui Pinto, în prezent în detenţie provizorie în Portugalia. Conform Football Leaks, Cristiano Ronaldo ar fi ascuns 150 de milioane de euro în diverse paradisuri fiscale în decurs de şapte ani, prin companii paravan. Jucătorul, atunci component al echipei Real Madrid, şi-ar fi vândut la 20 decembrie 2014 drepturile de marketing pentru anii 2015-2020 pentru 74,7 milioane de euro, unei companii din Insulele Virgine Britanice. Acest lucru i-ar fi permis să profite de un regim fiscal care a expirat la finalul lui 2014, iar economia estimată a fost de 31 de milioane de euro de impozite neplătite.

Decizia din această săptămână vine în contextul în care la 22 ianuarie Cristiano Ronaldo a fost condamnat de un tribunal madrilen la 23 de luni de închisoare şi amendat cu 18,8 milioane de euro pentru fraudă fiscală. El nu a fost încarcerat, deoarece pedeapsa este mai mică de doi ani de închisoare şi nu are cazier. Ronaldo a fost condamnat pentru fraudă fiscală în perioada cuprinsă între 2011 şi 2014.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.