Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că performanţele reuşite de sportivii români la Campionatul European de cadeţi şi juniori la scrimă nu sunt întâmplătoare, în timp ce ministrul sportului, Eduard Novak, a apreciat că rezultatele obţinute sunt excepţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Felicitări celor care au participat şi au reprezentat România la cadeţi şi juniori. Performanţele reuşite la acest CE de cadeţi lşi juniori nu sunt întâmplătoare, sunt o consecinţă a muncii, analizei şi a implicării tuturor, de la părinţi, cluburi, minister. Aceşti copii au demonstrat că se pot face rezultate, că se pot lupta de la egal la egal cu oricine şi pot lua medalii de bronz. Doar cu continuitate şi susţinere adecvată se pot obţine rezultate", a declarat Covaliu, într-o conferinţă de presă.

La rândul săi, ministrul sportului, Eduard Novak, a declarat că este foarte fericit pentru aceste rezultate. "Sunt nişte rezultate extraordinare, treaba noastră este de a crea condiţii şi să avem sustenabilitate, să ştim ce putem câştiga peste 4 ani, peste 8 ani sau 12 ani. Este un start bun pentru scrimă, suntem pe drumul cel bun. În 2032 ne dorim să ajungem acolo unde am fos în 2000, să câştigăm în jur de 20 de medalii. Băieţii şi fetele au demonstrat că se poate, dacă vom reuşi să finanţăm şi să popularizăm scrima, atunci vom reuşi", a spus ministrul..

Sabrerul Casian Cîdu, care a obţinut patru medalii la această ediţie a Europenelor: aur cu echipa la juniori, argint la individual cadeţi şi echipe cadeţi şi bronz la individual juniori, a declarat că pe planşă a încercat să fie calm, să nu se gândească la nimic, doar la câştig.

Delegaţia României la Tallinn, la ediţia 2023 a Campionatului European de Scrimă pentru cadeţi şi juniori, a obţinut opt medalii: două de aur, trei de argint şi trei de bronz.

 


 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.