Preşedintele FR de Scimă, Mihai Covaliu, a declarat, marţi, după ce a devenit preşedinte al COSR, că sportul ar fi avut de câştigat indiferent de rezultatul alegerilor pentru şefia forului olimpic, funcţie la care a mai candidat fosta atletă Gabriela Szabo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mulţumesc tuturor membrilor pentru votul de încredere acordat astăzi. Sunt conştient că este o mare responsabilitate pentru mine. Situaţia din sportul românesc actuală nu poate să ne satisfacă şi îmi exprim dorinţa ca preşedinţii federaţiilor şi toţi membrii COSR să ni se alăture în readucerea sportului în elita mondială. Cuvântul cu care am încheiat speech-ul va fi la ordinea zilei: împreună. Împreună vom ajunge să fim din nou respectaţi în lume, la competiţiile la care vom participa. Îi mulţumesc Gabrielei pentru aceată competiţie, în care spiritul olimpic a predominat. Am obţinut împreună medalii olimpice la Sydney şi, indiferent de rezultatul de astăzi, sportul ar fi avut de câştigat. S-a întâmplat să câştig eu astăzi, sunt convins că nu e o misiune uşoară, ştiu ce presiune apasă pe umerii mei. Îţi mulţumesc, Gabi, pentru această cursă", a declarat Covaliu, la finalul Adunării Generale a COSR.

Fostul scrimer Mihai Covaliu a fost ales preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român cu 128 de voturi, la Adunarea Generală de marţi, în timp ce contracandidata sa, Gabriela Szabo, a obţinut 68 de voturi. 

Atât Mihai Covaliu cât şi Gabriela Szabo au candidat pentru prima dată la şefia forului.

La alegerile de la Casa Olimpică au participat 102 membri.

Covaliu este al 17-lea preşedinte din istoria de 102 ani a COSR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.