Fostul scrimer Mihai Covaliu a fost ales preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român cu 128 de voturi, la Adunarea Generală de marţi, în timp ce contracandidata sa, Gabriela Szabo, a obţinut 68 de voturi. Fosta înotătoare Camelia Potec şi fostul handbalist Alexandru Dedu au fost aleşi vicepreşedinţi ai forului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atât Mihai Covaliu cât şi Gabriela Szabo au candidat pentru prima dată la şefia forului.

Potec este preşedintele Federaţiei Române de Nataţie, iar Dedu, preşedintele FR Handbal. Al treilea vicepreşedinte al forului este Octavian Morariu, membru CIO.

La funcţia de vicepreşedinte a mai candidat Sorin Babii. De asemenea, Nicu Vlad, care s-a aflat pe lista candidaţilor, s-a retras din cursă înaintea alegerilor.

La alegerile de la Casa Olimpică au participat 102 membri.

Covaliu este al 17-lea preşedinte din istoria de 102 ani a COSR.

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a fost condus până la 29 august de Alin Petrache, care a demisionat motivând insuccesul delegaţiei României la JO de la Rio, unde s-au cucerit doar cinci medalii. După demisia lui Alin Petrache, COSR a fost condus interimar de vicepreşedintele Nicu Vlad, care este şi preşedinte al Federaţiei Române de Haltere.

Mihai Covaliu a împlinit 39 de ani în 5 noiembrie şi, din 2013, este preşedintele FR Scrimă, singura federaţie care a obţinut, prin echipa feminină de spadă, o medalie de aur la JO de la Rio.

În cariera de sabrer, el a fost campion olimpic în 2000 şi medaliat cu bronz în 2008, precum şi campion mondial în 2005, respectiv campion european în 2006, având alte opt medalii de argint şi bronz în competiţiile mondiale sau europene.

În prezent, în paralel cu şefia FR Scrimă, Covaliu este şi antrenorul lotului masculin de sabie al României, cu care a obţinut argintul la JO din 2012, precum şi titlul mondial în 2009.

El şi-a încheiat cariera sportivă în 2008, iar cinci ani mai târziu a intrat în Hall of Fame-ul Federaţiei Internaţionale de Scrimă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.