FC Botoşani s-a despărţit, vineri, de tehnicianul Costel Enache, şi l-a prezentat pe noul antrenor, Liviu Ciobotariu, într-o conferinţă de presă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Enache părăseşte echipa după un an şi jumătate de colaborare. Decizia de încheiere a colaborării a fost luată pe cale amiabilă.

Costel Enache a declarat că informaţiile care au apărut despre el şi Astra Giurgiu sunt “la nivel de zvon sau de perspectivă”. “Nu mi-aş fi permis să închei un alt contract până nu reziliem. Încă din vară au fost discuţii în mai multe direcţii. Lucrurile au luat o amploare recent în urma jocului puţin confuz şi a rezultatelor oarecum fluctuante din campionat. Ăsta a fost primul meu semn de întrebare personal, am încercat să caut întotdeuna soluţii dar mai important decât persoana rămâne grupul, echipa şi clubul. Eu sunt printre ultimii veniţi în familia asta mare şi frumoasă, m-am ataşat de foarte mulţi botoşăneni şi de club, mă simt responsabil şi nu m-am pus pe mine înainte sub nici o formă”, a spus Enache.

El a precizat că are regret, dar a făcut tot ce a putut la FC Botoşani. “Cu puţină atenţie, şansă sau inspiraţie nu vorbeam negativ şi asta îmi aduce o frustrare. Patru puncte în momentul acesta faţă de Playoff nu e dezastros, ar trebui să fim cu toţii mai pozitivi, mai încrezători. Ajutaţi echipa, susţineţi-o şi reproşaţi după joc. Băieţii aceştia chiar au nevoie de susţinere, de energia oamenilor din tribună şi de aprecieri pentru că au fost memente în care au făcut lucruri bune şi s-a scris la modul general. Credeţi-mă, contează foarte mult pentru noi să vedeţi şi ceva bun în noi. Am discutat cu domnul Iftime pe tema următorului antrenor, ce profil de antrenor se potriveşte pentru a gestiona bine grupul dar nu pot da nume.”, a afirmat Costel Enache.

Liviu Ciobotariu a semnat un contract pe un an şi jumătate cu FC Botoşani.

“De obicei când se schimbă antrenorul, echipa nu se află într-o situaţie bună şi atunci se încearcă o altă variantă. Eu sunt convins că vin cu un moral pozitiv pentru echipă, pentru schimbare, să se facă un şoc şi sunt convins că echipa se va trezi pentru că din punctual meu de vedere aici este un loc destul de echilibrat. Chiar dacă am lipsit o perioadă lungă, am văzut multe meciuri. Nu am urmărit o echipă anume pentru că nu aveam de unde să anticipez că voi ajunge aici. În mare cunosc lotul. Sincer am fost surprins de faptul că m-a contactat FC Botoşani. Acum două săptămâni am venit din Arabia Saudită şi bineînţeles că am fost plăcut surprins de acest interes şi vreau să mulţumesc conducerii pentru că mi-a acordat această încredere”, a declarat Ciobotariu.

El a precizat că este încântat de revenirea în fotbalul din România după o absenţă de trei ani şi jumătate. “Am venit foarte motivat şi am acceptat imediat să preiau echipa. Sunt bucuros pentru că mă reîntorc în Liga I şi sunt convins că împreună cu jucătorii, cu conducerea clubului vom face lucruri minunate. Cel mai important este să avem rezultate pozitive. De fiecare dată când am venit aici din postura de adversar am avut parte de viaţă grea la Botoşani. Mi-a plăcut adversitatea şi am simţit că jucăm la Botoşani”, a adăugat Liviu Ciobotariu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.