Războiul i-a prins pe componenţii echipei campioane a Ucrainei la triatlon în cantonament în Alanya şi nu au mai putut să se întoarcă în infernul din Harkov. Acum, aceştia au venit acum să se pregătească la Complexul Olimpic ”Sydney 2000” din Izvorani, anunţă cosr.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Echipa campioană a Ucrainei la trialtlon, 8 sportivi şi 2 antrenori, a ajuns la Izvorani prin intermediul Federaţiei Române de Triatlon şi va rămâne în pregătire centralizată alături de lotul naţional tricolor. Comitetul Olimpic şi Sportiv Român va suporta cheltuielile legate de pregătirea ucrainenilor conform deciziei Comitetului Executiv COSR.
 
Delegaţia ucraineană a ajuns în România înainte de Paşte şi a fost impresionată de primirea de la Izvorani şi de condiţiile de pregătire. Aceştia au povestit că absolut toţi membrii echipei au rămas fără case după bombardamentele din Harkov. Mama unui sportiv ucrainean, care a venit din Germania şi şi-a recuperat copilul, a confirmat că părinţii celorlalţi sportivi luptă pe front. Unul dintre antrenorii ucraineni a povestit că un alt component al echipei, un băiat de 15 ani, a rămas captiv în Harkov şi se caută soluţii pentru aducerea lui în România.
 
Sportiva cu cele mai bune rezultate din delegaţia ucraineană este Daryna Moskalenko, ea e campioană naţională la categoria Elite si speranţă pentru JO Paris 2024. Ucrianenii sunt emotionaţi de modul în care au fost primiţi şi atenţia cu care sunt trataţi în România. Ei sunt acum parteneri de antrenament pentru cei 25 de membrii ai Lotului Naţional al României.
 
Printre tricolorii care se află la Izvorani este şi Carol Popa, 15 ani, care a ocupat recent locul 8 la Cupa Europeana de la Yenisehir. Popa este unul dintre tinerii care speră la calificarea pentru JO Los Angeles 2028, alături de Raul Petre, Ariana Chiş sau Delia Dudău. Antrenorii români, Simone Diamantini – antrenor coordonator, Cristi Doicescu – antrenor lor şi Gai Constantinescu – antrenor secund lot naţional sunt cei care colaborează zilnic cu echipa ucraineană.
 
 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.