COSR a anunţat, duminică, pe pagina de Facebook, că atleta Joan Chelimo Melly a reuşit să îndeplinească baremul olimpic de calificare la JO Paris 2024, ea fiind eligibilă să evolueze pentru România din 3 iulie 2024.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Joan a alergat maratonul de la Valencia în 2h 24:16. Baremul de calificare stabilit de World Athletics în această probă este de 2h 26:20.
 
Ca şi Delvine Relin Meringor, care este prima atletă cu baremul olimpic atins încă din 19 martie 2023, Joan Chelimo Melly a reprezentat Kenya până în 2021, an în care a primit cetăţenia română. Conform World Athletics ea va deveni eligibilă pentru a concura în competiţii pentru România din 03 iulie 2024.
 
Cu baremul sportiv îndeplinit, Joan Chelimo Melly va avea emoţii în validarea calificării, pentru că, în conformitate cu termenele de calificare, World Athletics va comunica sportivii calificaţi la maraton în 01 mai 2024. Sportiv însă, Chelimo are baremul olimpic îndeplinit şi aşteaptă soluţionarea formalităţilor legate de reprezentativitate la nivel World Athletics şi CIO, notează COSR.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.