Antrenorul echipei naţionale a României, Cosmin Contra, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că Lituania a demonstrat că un adversar greu de învins şi că are o strategie pentru ultima partidă din grupa Ligii Naţiunilor, cu Muntenegru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Băieţii sper că mă vor ajuta să stau liniştit. Avem nevoie de această victorie mâine. Dacă noi vom câştiga vom ajunge să luptăm în ultimul meci, vom încerca să ne facem un meci uşor. Lituania a demonstrat că nu e o echipă pe care noi să o putem învinge foarte uşor. Eu cred că Lituania poate să ne pună probleme dacă nu facem lucrurile bine. Există o strategie ca la meciul din Muntenegru să am 3-4 jucători care să fie proaspeţi, pentru că există o scădere de randament de obicei. E o strategie, vedem ce se va întâmpla şi mâine cu Lituania. Nu pot să nu mă gândesc că nu putem câştiga această grupă, chiar dacă nu mai depinde de noi. Importanţa acestor două jocuri este legată şi de locul doi, este foarte important să terminăm pe doi. Vom vedea ce se va întâmpla, după aceste două meciuri, ce adversari vom avea în preliminarii”, a declarat Contra într-o conferinţă de presă.

Selecţionerul s-a arătat nemulţumit de faptul că meciul cu Lituania se va disputa fără spectatori: “Mi-aş dori pe viitor să fac un apel la suporteri pentru că fotbalul fără ei este mai sărac. Ar trebui să fim mai responsabili când suntem pe stadion, jucătorii au nevoie de spectatori şi ei au nevoie de aceste meciuri. Deja sunt două meciuri într-un timp scurt. Fac un apel la ei să nu mai fie astfel de meciuri pentru că este straniu”.

Cosmin Contra a precizat că Ianis Hagi s-a integrat foarte bine la lotul de seniori la care a fost convocat în premieră. “Indiferent de cine va intra pe teren nu cred că nu merită să o facă, pentru că toţi au avut o săptămână bună. Ianis Hagi s-a integrat bine, băieţii i-au primit bine şi pe el şi pe Paşcanu. L-am văzut foarte bine pe Ianis Hagi. De când sunt la naţională am încercat ca orice jucător care are evoluţii bune la club să ajungă la naţională”, a mai spus Contra.

Alexandru Mitriţă de la CSU Craiova s-a accidentat la unul dintre antrenamentele naţionalei şi este posibil să nu poată evolua cu Lituania:“Nu ştiu cum e Mitriţă, doctorul îl vede, spunea că îl doare destul de tare. Vom vedea. E fotbal şi se întâmplă ca la antrenamente să se accidenteze jucători, dar avem variante să-l înlocuim dacă nu va putea juca”.

Referitor la speculaţiile legate de înlocuirea sa din fucţia de selecţioner cu Gheorghe Hagi, Cosmin Contra a precizat că se simte apreciat de către şefii federaţiei. “M-a informat cineva, dar nu citesc. Sunteţi siguri că a vorbit cu Gică Hagi federaţia, Eu nu am simţit nimic, cancanurile nu mă interesează,. Sunt axat pe munca pentru echipa naţională, să termin cât mai bine în această grupă. Nu sunt genul care să răspund la astfel de cancanuri. Cea mai mare încredere am simţit-o din partea federaţiei, restul nu mă interesează”.

Echipa naţională a României va disputa ultimele două partide din grupa de Liga Naţiunilor, cu Lituania, sâmbără, de la ora 21.45, la Ploieşti, şi cu Muntenegru, marţi, de la ora 21.45, la Podgorica.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.