Selecţionerul Cosmin Contra a declarat că a fost pe punctul de a-l convoca pe dinamovistul Dan Nistor pentru meciurile cu Spania şi Malta, dar s-a gâdit că jucătorul “vine după o lungă inactivitate”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am fost până în ultimul moment să-l chem pe Dan Nistor, pentru că de la accidentare a făcut un meci bun, cel de la Ploieşti, când a intrat, a avut 30 de minute de joc, dar a intrat foarte bine, dar a făcut un meci bun când au câştigat 3-0 acasă, dar m-am gândit că vine după o lungă inactivitate. Planul tactic pe care l-am făcut pentru meciurile cu Spania şi cu Malta probabil calităţile lui nu se adaptează la acest sistem sau la aceste sisteme” a spus Contra, potrivit telekomsport.ro.

Contra a explicat de ce nu a convocat jucători de la Dinamo şi FCSB: ”Au trecut prin momente nu foarte bune, din punct de vedere al jocului şi al rezultatelor. Jucătorii nu au dat randamente foarte bune şi din acest punct de vedere n-au făcut pasul spre echipa naţională, dar dacă... Peste o lună avem alte două meciuri şi dacă îşi vor reveni din punct de vedere fizic, tehnic, tactic, al rezultatelor, probabil vor face din nou pasul la echipa naţională”.

Cosmin Contra avorbit şi despre Florinel Coman, el menţionând că a convenit cu Mirel Rădoi ca jucătorul să meargă la naţionala de tineret. ”Niciodată nu o să pot să mulţumesc pe toată lumea, dar eu cred că aşa cum a arătat jocul Stelei în ultimele meciuri, cred că niciun jucător...poate un Florinel Coman, care ar fi putut face pasul la echipa mare, dar vorbind cu Mirel Rădoi şi probabil necontând pe el din primul minut la cele două meciuri sau cel puţin la primul meci, am hotărât împreună cu Mirel că e mai bine să meargă să ajute echipa naţională de tineret”.

Contra a condus duminică primul antrenament dinaintea confruntări cu Spania, din preliminariile Euro-2020. La şedinţa de pregătire au fost prezenţi toţi cei 13 jucători care s-au prezentat duminică la reunire: Tătăruşanu, Nedelcearu, Rus, Chiricheş, Anton, Deac, Bordeianu, Păun, Grozav, Cicâldău, Maxim, Andone, Puşcaş. Ceilalţi se vor alătura lotului după partidele de la echipele de club.

Naţionala României va întâlni Spania, la 5 septembrie, de la ora 21.45, pe Arena Naţională din Bucureşti. Partida tricolorlor cu Malta se va disputa în 8 septembrie, de la ora 19.00, pe stadionul Ilie Oană din Ploieşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.