Antrenorul formaţiei FC Dinamo, Cosmin Contra, a declarat, vineri, că a avut un prim contact cu federaţia pentru preluarea portului de selecţioner, în care a precizat că este dispus să antreneze naţionala României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Ceea ce s-a întâmplat în ultima vreme, declaraţiile lui Ion Crăciunescu, care mie îmi fac mult rău ca persoană. Eu nu m-am întâlnit cu Andrei Vochin de anul trecut din vară, de la Campionatul European. Aceste lucruri trebuie spuse cu mai mult calm şi cu probe. Nimeni nu se gândeşte că imaginea mea poate avea de suferit. Lumea poată să creadă că Dinamo nu a avut rezultate pentru că eu nu am fost sută la sută aici şi eu nu am avut nicio întâlnire cu nimeni din federaţie. Ieri am avut o întâlnire cu domnul Stoichiţă şi domnul Vochin, nu mă ascund de nimeni. Ieri am avut această întâlnire în care nu s-a stabilit nimic. Probabil cum au mai luat contact şi cu alţi antrenori care pot ajunge la naţională, ieri s-a luat legătura cu mine. Dar gândul meu este doar la meciul cu Craiova. Dacă după meciul cu Craiova se va întâmpla ceva, se va întâmpla, dacă nu, gândul meu este aici. Aceste afirmaţii ale unor oameni pot face rău pentru că trebuie să te gândeşti şi la persoana respectivă pentru că poţi să-i faci rău. Nu pe mine trebuie să mă întrebaţi de şansele pe care le am pentru naţională, trebuie să-i întrebaţi pe cei care iau decizii. Ieri am avut un prim contact, mi-am arătat disponibilitatea de a antrena echipa naţională, dacă ei iau această decizie. Nu a fost o negociere, a fost un prim contact în care am fost întrebat dacă sunt dispus să preiau echipa naţională, nu s-a discutat nimic despre contract sau durata lui. A fost un prim contact aşa cum a fost şi cu domnul Rednic şi cu alţi antrenori. Eu spun adevărul, cine mă cunoaşte ştie că sunt dedicat sută la sută în munca mea. Ţin să-i liniştesc pe suporterii noştri că sunt sută la sută cu gândul la Dinamo”, a declarat Contra.

Tehnicianul dinamovist spune că nu va fi dezamăgit în cazul în care conducerea FRF va alege un alt selecţioner: “Nu va fi o deziluzie dacă nu voi ajunge la naţională, eu sunt fericit că sunt printre candidaţii pentru naţională, înseamnă că până acum mi-am făcut treaba foarte bine ca antrenor şi toată cariera mea. Că mă simt pregătit să antrenez naţionala, le-am zis-o şi lor. Da. Din punctul meu de vedere naţionala nu se refuză. Mai departe sunt ei care decid. Probabil că vor lua legătura şi cu domnul Negoiţă, ca toată lumea să fie de acord, dacă se va ajunge ca ei să ia decizia de a fi eu antrenorul naţionalei”.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Întrebat cum comentează zvonurile conform cărora ar urma să îi fie oferit un salariu anual inferior germanului Christian Daum, Contra a spus că nu a ajuns să discute detaliile contractuale.

“Nu mă interesează, nu am ajuns să vorbesc despre contract, astea sunt speculaţii. Până nu ajung să negociez, nu am cum să răspund la întrebare. Am avut o întâlnire de doar 15 minute, şi mi se pare normal ce fac cei de la federaţie, iau contact cu mai mulţi posibili selecţioneri”, a precizat dinamovistul. 

După ratarea calificării la Cupa Mondială din 2018, Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat, joi, că preşedintele forului, Răzvan Burleanu şi selecţionerul Christoph Daum au convenit încetarea colaborării, înaintea ultimelor două partide ale echipei României din preliminariile CM. Acordul urmează să fie validat de Comitetul Executiv al FRF.

Membrii Comisiei Tehnice a FRF au votat luni pentru demararea procedurilor de reziliere a contractului lui Christoph Daum de către Comitetul Executiv al federaţiei şi au propus variante pentru viitorul tehnician. Printre posibilii selecţioneri se numără şi Contra.

Săptămâna viitoare, când Comitetul Executiv al FRF va vota încetarea relaţiilor contractuale cu Christoph Daum, este posibil să se voteze şi numirea noului selecţioner, în cazul în care Răzvan Burleanu şi directorul tehnic Mihai Stoichiţă vor ajunge la un consens cu unul dintre antrenorii de pe listă, în ordinea voturilor obţinute în Comisia Tehnică.

Iniţial, conducătorii FRF au discutat cu Dan Petrescu, însă acesta a decis să rămână la CFR Cluj.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.