Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a declarat, marţi, că are convingerea că România va avea cel puţin o finalistă la Roland Garros.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am convingerea că fetele sunt la un pas de performanţă la acest grand slam, am convingerea că vom avea cel puţin o finalistă şi de ce nu, o câştigătoare. Când am spus cel puţin o finalistă, m-am gândit la Simona prin prisma clasamentului, este prima jucătoare a lumii, poziţie ce o îndreptăţeşte să câştige un grand slam. Cred că-i lipseşte un pic de şansă, ea a progresat enorm în ultimii ani, s-a maturizat, a progresat în toate sectoarele şi a venit timpul să câştige un grand slam", a declarat Cosac.

România este reprezentată de şase jucătoare pe tabloul principal de simplu de la Roland Garros. Până acum, au evoluat patru dintre ele, în prima manşă, trei obţinând calificarea în turul al doilea, Alexandra Dulgheru, Mihaela Buzărnescu şi Irina Begu, în timp ce Soarana Cîsrtae a fost eliminată.

La ora transmiterii acestei ştiri, evoluează Ana Bogdan, iar mai târziu ar trebui să joace şi Simona Halep.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.