Maxi Olivera, fundaşul stânga în vârstă de 32 de ani al clubului uruguayan Penarol, a fost lovit în faţă de o piatră la finalul meciului cu Rosario Central, disputat joi seara şi câştigat cu 1-0 de formaţia argentiniană în prima etapă a fazei grupelor (Grupa G) din Copa Libertadores, Liga Campionilor din America de Sud.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conduşi încă din finalul primei reprize (golul lui Carlos Quintana în minutul 45+1), jucătorii lui Penarol au mers la marginea tribunei de pe Estadio Gigante de Arroyito pentru a le mulţumi suporterilor care au venit tocmai de la Montevideo, la doar câteva secunde după ce arbitrul a fluierat finalul partidei. În acest moment, o piatră aruncată din tribune, într-o zonă ocupată de ultras de la Rosario, l-a lovit în faţă pe Maxi Olivera, care ieşise imediat după o oră de joc, dar care a rămas la marginea terenului alături de coechipierii săi.

Piatra l-a lovit pe apărătorul din Penarol în pomete, chiar sub ochiul stâng, făcându-l să sângereze abundent. Fostul jucător al Fiorentinei a fost a foarte furios şi a vrut să se ia la bătaie cu fanii adversari, dar a fost reţinut de trei coechipieri, Guzman Rodriguez, Franco Gonzalez şi Gaston Ramirez, care l-au însoţit la vestiare. Între timp, suporterii lui Rosario Central au continuat să arunce cu obiecte în teren, dar şi asupra fanilor lui Penarol.

"Maxi Olivera nu s-a simţit bine şi chiar a leşinat pentru câteva momente", a declarat managerul lui Penarol, Julio Trotschansky, pentru site-ul Marca. "Jucătorul nostru a fost dus apoi la spitalul din Rosario pentru tratament şi analize. Atacul asupra lui Maxi Olivera i-a afectat în mod evident pe coechipierii săi. Sper să nu fie rănit grav şi să se recupereze cât mai repede", a declarat mijlocaşul lui Penarol, Lucas Fernandez.

"De asemenea, sper să nu mai văd niciodată aşa ceva pe un teren de fotbal", a spus el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.