Ministrul Culturii şi Sportului, Miquel Iceta, i-a solicitat preşedintelui Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF), Luis Rubiales, să îi ceară scuze jucătoarei Jennifer Hermoso pentru sărutul pe gură la ceremonia de premiere de după triumful de la Cupa Mondială la fotbal feminin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mi se pare că acest lucru este inacceptabil", a denunţat el luni dimineaţă. "Trăim într-o perioadă de egalitate, drepturi şi respect pentru femei. Trebuie să fim cu toţii deosebit de atenţi în atitudinile şi acţiunile noastre. În opinia mea, este inacceptabil să săruţi o jucătoare pe buze pentru a o felicita".

El a continuat: "Noi, cei care avem responsabilităţi publice, trebuie să fim extrem de atenţi, pentru că trimitem un mesaj societăţii, iar acest mesaj este: drepturi egale înseamnă respect".

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Ministrul pentru egalitate al guvernului spaniol, Irene Montero, a condamnat, de asemenea, gestul lui Rubiales: "Nu trebuie să considerăm că a da un sărut fără consimţământ este ceva care "se întâmplă pur şi simplu". Este o formă de violenţă sexuală pe care noi, femeile, o suferim zilnic şi care a fost invizibilă până acum, şi pe care nu o putem normaliza. Este de datoria întregii societăţi. Cu consimţământul în centrul tuturor lucrurilor. Doar un da înseamnă da".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.