Selecţionerul Cosmin Contra a declarat, miercuri, la FRF TV, că nu îşi face probleme în privinţa lui Ciprian Tătăruşanu înaintea meciurilor cu Norvegia şi Malta. În schimb, Florin Niţă are o situaţie dificilă la Sparta Praga, a precizat Contra.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Ţinem legătura permanent cu jucătorii cu probleme de ordin administrativ. Situaţia lui Tătăruşanu nu depinde de el, nu au ajuns la o înţelegere în a prelungi contractul. Clubul a luat decizia de a nu mai conta pe serviciile lui Tătăruşanu în ultima lună de competiţie. El se antrenează în continuare, la intensitate maximă, în continuare este disponibil pentru antrenor. Nu-mi fac probleme, este un jucător cu mare experienţă, care antrenându-se la capacitate maximă, chiar fără meciuri în picioare nu vor fi probleme la echipa naţională. Chipciu joacă în continuare, văd că Sparta Praga îl foloseşte în continuare. (…) Am avut ceva problrme cu Pantilimon şi cu Niţă. Pantilimon ar fi avut o perioadă foarte mare de vacanţă pentru a-l aduce într-o formă sportivă bună, am hotărât să căutăm alternative. Niţă are o situaţie destul de grea la Sparta Praga, clubul se pare că nu-l mai doreşte la echipă. El e un băiat care suferă foarte mult, partea psihică este foatre importantă când jucăm la nivel înalt. Îi avem pe Radu, care joacă titular la Genoa şi o face foarte bine, şi pe Silviu Lung Jr., care joacă foarte bine în Turcia, este unul dintre jucătorii apreciaţi în echipa lui. Avem aceste două alternative care probabil vor fi în lot pentru cele două meciuri”, a spus Contra.

El a vorbit şi despre situaţia lui Nicolae Stanciu la Al-Ahli: “Nu a fost o fugă. A fost o decizie de a pleca de la echipă după multe notificări ale avocaţilor, 10-12 către club ca să fie plătit. A luat decizia pentru a forţa altă situaţie în care clubul să răspundă pozitiv cerinţelor lui. Am înţeles că lucrurile au revenit pe făgaşul normal, clubul a plătit ce era de plătit. Nu mi se pare normal ca un club să nu plătească un jucătoir şase luni, şi o întârziere de două luni mi se pare enorm”.

Cosmin Contra a precizat că îşi doreşte victorii în cele două partide care urmează pentru echipa naţională. “Aşteptările sunt întotdeauna de a face maximum de puncte în cele două meciuri. Încercăm să le transmitem jucătorilor mentalitatea de a încerca să câştige fiecare meci. Vom pregăti cele două meciuri pentru a obţine victorii. Este considerată această generaţie a Norvegiei una dintre cele mai bune din ultimii 25-30 de ani. Fizic sunt net superiori nouă. Nu va fi un meci uşor, dar cred că experienţa pe care am avut-o şi meciul cu Suedia ne-au arătat că putem să jucăm împotriva acestor echipe”.

Selecţionerul consideră că va fi greu ca o echipă din România să ajungă în grupele unei cupe europene.

“Mesajul pentru fani trebuie să fie realist: fotbalul românesc trece printr-o perioadă grea, fotbalistul român trece printr-o perioadă foarte grea, nu joacă în competiţii europene, campionatul din România este disputat, dar sunt foarte puţine meciuri cu intensitate şi agresivitate care să ne dea speranţe că facem faţă la un nivel foarte mare, dar promit că la naţională se va vedea atitudine, spirit de sacrificiu foarte mare, ne vom lupta să-i facem fericiţi”, a mai afirmat Contra.

Naţionala României va întâlni Norvegia, la Oslo, la 7 iunie, ora 21.45 (ora României), urmând ca la 10 iunie, de la aceeaşi oră, 21.45 (ora României), să joace în Malta, în deplasare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.