Antrenorul echipei FC Dinamo, Cosmin Contra, a afirmat, vineri, că formaţia sa are ocazia în partida cu CSU Craiova să spele ruşinea înfrângerii suferite în etapa precedentă cu Poli Timişoara.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Întâlnim un adversar foarte putenric, o rivalitate extraordinară între Craiova şi Dinamo. Venim după o înfrângere ruşionasă pe teren propriu împtriva Timişoarei, mizez pe orgoliul jucătorilor, pe o revanşă faţă de suporteri. Ştim bine această echipă a Craiovei, i-am analizat foarte bine, o echipă foarte dinamică, aşezată foarte bine de antrenorul italian. Pentru mine e una dintre cele mai bune echipe din România în ceea ce priveşte organizarea de joc. Trebuie să facem un joc foarte bun defensiv şi ocaziile pe care le vom avea să încercăm să le fructificăm. Avem ocazia să facem un meci mare împotriva unei echipe bune şi eu cred că doar aşa putem să spălăm din ruşinea pe care am avut-o săptămâna asta”, a declarat tehnicianul.

Contra a anunţat că va face schimbări majore în formaţia de start, cea mai importantă fiind neintroducerea în lot a căpitanului Steliano Filip: “Au fost două zile foarte grele, dar important este să vedem caracterul colectiv şi individual. Atâta timp cât nu mai există acel spirit din perioada când am ajuns la echipă putem pierde cu orice adversar, acesta este adevărul. Steliano Filip nu face parte din lot pentru acest meci, este prima măsură pe care am luat-o, dar nu în urma a ceea ce s-a întâmplat cu suporterii, după meciul cu Timişoara, ci pentru că am considerat că am nevoie de alte soluţii pentru acest meci. Nu avem probleme medicale. Am făcut un lot de 18 jucători şi am introdus 4-5 jucători foarte tineri şi încerc să aliniez o echipă care să poată câştiga meciul de la Craiova. Vreau să am pe bancă 4-5 jucători tineri care au dorinţa aia de a câştiga orice minge şi meciul pentru Dinamo. E şi vina mea poate pentru că nu am observat anumite lucruri. Toţi greşim şi noi ca antrenori încercăm să luăm unele decizii despre care credem că sunt bune pentru echipă. Vor fi şi alte schimbări în primul 11, aştept de la jucători să-mi demonstreze că am fost nedrept cu ei şi să-şi menţină postul de titular de acum înainte”.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Referitor la adversarul de sâmbătă, Contra a spus că CSU Craiova este mai puternică decât a fost anul trecut. “E o surpriză plăcută echipa Craiovei, i-am analizat foarte mult. Cred că sunt o echipă mai puternică decât anul trecut. Schimbarea sistemului de joc le-a dat o încredere extraordinară pe care am avut-o şi noi acum câteva săptămâni. Prindem o echipă pe val, care joacă fotbal total şi trebuie să facem un meci bun dacă vrem să scoatem un rezultat bun”, a mai afirmat Cosmin Contra.

Mijlocaşul Paul Anton a îndemnat la unitate, caracteristică de care echipa sa are nevoie pentru a învinge CSU Craiova.

“Nu a fost o săptămână uşoară, dar trebuie să dăm dovadă cu suntem caractere şi să ridicăm capul. Să facem uitată ultima partidă pe care am pierdut-o acasă într-o manieră urâtă. Trebuie să dăm dovadă de unitate, în momentele grele ai nevoie de caractere puternice. Trebuie să fim atenţi, au o echipă foarte compactă, foarte omogenă, iar cei din faţă pot face diferenţa oricând. Nu are rost să spunem că totul a fost roz, dar e momentul să strângem rândurile şi să câştigăm. Apoi putem schimba această stare de tensiune, de nervozitate”, a spus Anton.

Referitor la posibilitatea ca antrenorul Cosmin Contra să devină selecţionerul României, Anton a spus că ar fi un pas înainte pentru tehnicianul dinamovist: “Nu ştim dacă pleacă, e aici, e concentrat pentru meciul de la Craiova, vom vedea ce va fi săptămâna viitoare. Dacă se va ivi oprtunitatea să plece la naţională ar fi un pas înainte şi nu putem decât să ne bucurăm pentru el pentru că şi el doreşte binele tuturor din echipă”.

Partida CSU Craiova – Dinamo, din cadrul etapei a X-a a Ligii I, se va disputa sâmbătă, de la ora 20.30.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.