Comitetului Olimpic Italian (CONI) a respins solicitarea clubului Inter Milano de a obţine la masa verde victoria în meciul cu Udinese, astfel că partida se va juca, informează gazzetta.it..

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Programat la 6 ianuarie, meciul Bologna - Inter Milano, din etapa a XX-a a Serie A, nu s-a disputat, din cauza numeroaselor cazuri de infectare cu coronavirus din lotul gazdelor. Echipa oaspete a făcut deplasarea la Bologna şi chiar s-a prezentat la stadion la ora jcoului, deşi ştia dinainte că gazdele nu aveau acordul autorităţilor sanitare locale să iasă din izolare.

Colegiul de Garanţie al CONI, al treilea şi ultimul nivel al justiţiei sportive, a decis, după audierea de miercuri după-amiază, să respingă apelul formaţiei nerazzurro, care cerea să câştige meciul nejucat în ianuarie, confirmând decizia primei şi celei de-a doua instanţe.

Apărarea milanezilor s-a bazat pe cauza de forţă majoră, neinvocată formal de Bologna, dar, aşa cum a argumentat apărarea roş-albaştrilor, judecătorul sportiv poate interveni în astfel de cazuri din oficiu.

Miercuri, 27 aprilie, echipa lui Inzaghi va trebui să lupte pe teren pentru cele trei puncte care ar putea valora jumătate din Scudetto într-un final de sezon atât de strâns.

Aflat în aceeaşi situaţie din cauza epidemiei de Covid-19 din lotul piemontezilor, meciul Atalanta - Torino va avea loc la 11 mai, dar poate fi devansat, în funcţie de evoluţia echipei din Bergamo în Liga Europa.

În schimb, partida Udinese - Atalanta, care s-a disputat cu multe absenţe în lotul gazdelor tot din motive de covid şi care s-a încheiat cu 2-6, nu se va rejuca, aşa cum doreau cei din Udine, şi a fost omologată cu rezultatul din teren.

Pentru Inter, cele trei puncte puse în joc la meciul de la Bologna sunt vitale în lupta pentru titlu. Echipa antrenată de Simone Inzaghi ocupă locul 2, în clasament, cu 66 de puncte, la egalitate cu Napoli, de pe locul 3, şi la două puncte de liderul AC Milan.

În schimb, Bologna ocupă locul 12, cu 37 de puncte, fără a avea emoţii de retrogradare, dar nici şanse la cupe europene, cu şase etape înaintea finalului sezonului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.