Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a anunţat semnarea unui parteneriat cu Electrica Furnizare, parte a Grupului Electrica, pentru susţinerea Echipei Olimpice a României pe durata pregătirii, calificării şi participării la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractul de parteneriat a fost semnat de Mihai Covaliu, preşedintele COSR, Corina Popescu, directorul general Electrica SA, şi Mircea Pătrăşcoiu, directorul general Electrica Furnizare.

“Sprijinul Electrica Furnizare oferit Familiei Olimpice, COSR-ului, ne duce cu un pas mai aproape de podium. Deschiderea noului nostru partener aduce o motivaţie în plus atât pentru sportivii, cât şi pentru antrenorii care muncesc pentru succesul olimpic!  Călătoria aceasta pe care Team România o face spre Jocurile Olimpice de la Tokyo este alimentată cu „energia” care vine şi de la Electrica Furnizare, care, de acum, face parte din echipă, din Team România. Va mulţumesc, în numele întregii echipe, pentru ajutorul oferit în drumul spre marea performanţă!”, a declarat Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, potrivit site-ului COSR.

„Parteneriatul cu Comitetul Olimpic şi Sportiv Român reprezintă un pas firesc pentru Electrica şi este fundamentat de dorinţa noastră, în calitate de companie românească, de a investi în românii care vor şi pot să facă performanţă. De peste 120 de ani, Electrica da energie românilor la propriu şi, de mai mult de un secol, olimpicii noştri ne oferă energie, la figurat, prin performanţele de care suntem atât de mândri. După fiecare ciclu olimpic, trebuie să avem grijă să creştem o nouă generaţie de campioni şi mă bucur că, prin acest parteneriat, putem să oferim olimpicilor români sprijinul nostru în procesul de pregătire şi de participare la competiţii”, a afirmat Corina Popescu, director general Electrica SA.

„Este o onoare să fim alături de Echipa Olimpică a României, cel puţin până în 2020, şi să susţinem sportivii români de top, care urcă pe podium la competiţiile din întreagă lume. Credem în parteneriate puternice, cu oameni care împărtăşesc aceleaşi valori şi cred în aceleaşi deziderate. Ne bucurăm că putem fi alături şi de tinerele talente, campionii de mâine, care ne arată că avem toate resursele necesare pentru a fi printre cei mai buni”, a declarat şi Mircea Pătrăşcoiu, director general Electrica Furnizare.

Invitaţi speciali la eveniment au fost înotătorul Robert Glinţă, primul sportiv român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, şi tenismenul Horia Tecău, medaliat cu argint la Rio 2016.

“Calificarea la Jocurile Olimpice din 2020 este doar o etapă din drumul care duce la  Tokyo, iar noi suntem foarte concentraţi şi motivaţi să urcăm pe  podium. Obiectivul nostru este să venim acasă cu o medalie olimpică. Aceste performanţe, medaliile, sunt rezultatul muncii întregii echipe, inclusiv a partenerilor Forului Olimpic, cărora le mulţumesc şi eu pentru încrederea şi sprijinul pe care ni-l oferă!”, a declarat Robert Glinţă.

Printre cele mai importante proiecte care vor fi sprijinite prin parteneriatul încheiat cu Electrica Furnizare, se numără: derularea programului „Samurai 2020”, prin care COSR îşi propune să ofere asistenţă specială pentru 38 de sportivi cu potenţial de a obţine medalii la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, promovarea sportivilor şi a Mişcării Olimpice din România, dezvoltarea bazei de selecţie pentru disciplinele olimpice, dar şi achiziţionarea echipamentelor tehnice şi sportive.

Mai mult, parteneriatul îşi propune să contribuie la dezvoltarea educaţiei prin sport, printre programele susţinute fiind: Jocurile Olimpice în imaginaţia copiilor, Ziua Olimpică, Gimnaziada, Crosul Naţional şi Şcoala Altfel.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.