Luis Diaz, atacantul formaţiei Liverpool şi al Columbiei, a putut în sfârşit să-şi îmbrăţişeze tatăl, care a fost răpit timp de 12 zile de gherilă şi apoi eliberat după mai multe zile de "angoasă", marţi, înaintea unui meci internaţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Venit din Anglia, Luis Diaz a ajuns marţi la cantonamentul echipei naţionale a Columbiei, la Barranquilla, şi a căzut, plângând, în braţele tatălui său, potrivit imaginilor difuzate de Federaţia columbiană de fotbal (FCF).

Luis Manuel Diaz, în vârstă de 56 de ani, a fost eliberat joi dimineaţă într-o zonă muntoasă din nordul ţării de către Armata de Eliberare Naţională (ELN), ultima gherilă rămasă în ţară, care îl răpise la 28 octombrie împreună cu soţia sa, care a fost eliberată câteva ore mai târziu. Diaz, un antrenor de fotbal amator care şi-a dezvăluit fiul, purta un tricou negru pe care era scris "Gata cu răpirile".

Sâmbătă, poliţia columbiană a anunţat arestarea a patru persoane suspectate de implicare în răpirea care a pus în pericol procesul de pace început în urmă cu aproape un an între ELN şi guvern, precum şi armistiţiul bilateral de şase luni în vigoare din 3 august. Comandantul militar al ELN, Antonio Garcia, a recunoscut el însuşi că a fost comisă o "greşeală".

Luis Diaz, care va conduce atacul Columbiei împotriva Braziliei, joi, în etapa a 5-a a calificărilor sud-americane pentru Cupa Mondială din 2026, a ajuns la Liverpool în ianuarie 2022 de la clubul portughez Porto, într-un transfer de 60 de milioane de euro.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.