Naţionala de handbal feminin tineret a României a ratat, sâmbătă, la Celje, calificarea în grupele principale ale Campionatului Mondial, după ce a fost învinsă în ultimul meci din grupa E, scor 32-25 (14-14), de Cehia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În primele două meciuri din grupă,  tricolorele au dispus de Angola, cu 26-23, şi de Lituania, cu 29-20, astfel că încheie cu 4 puncte, pe locul 3, fiind dezavantajată de numărul de goluri marcate, în raport cu celelalte două echipe cu acelaşi punctaj, Angola şi Cehia.

Angola şi Cehia s-au calificat în grupa III şi vor întâlni cele două echipe calificate din grupa preliminară F, unde joacă Germania, Slovenia, Chile şi Mexic.

Meciurile vor avea loc între 26-29 iunie.

Mai departe, tot primele două clasate vor evolua în sferturile de finală ale competiţiei, programate în 30 iunie, urmate de semifinale în 1 iulie şi finala din 3 iulie.

Ediţia CM din 2020 trebuia să aibă loc în România, dar competiţia a fost anulată din motive pandemice, astfel că deţinătoarea aurului mondial este Ungaria, câştigătoarea ediţiei anterioare.

CM din 2020 este primul cu 32 de echipe la start.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.