Atletul Andrei Rareş Toader s-a clasat, sâmbătă seară, pe locul 17 în finală la aruncarea greutăţii, la Campionatul Mondial de sală, de la Belgrad.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea mai bună aruncare a sportivului tricolor a măsurat 19.60 metri, iar alte încercări au avut 19.10 şi 19.33 metri.

Tot sâmbătă, Anamaria Nesteriuc a ratat calificarea în finală la 60 metri garduri, după 8.13 secunde în serii şi fix acelaşi timp în semifinalele probei. În finală la 1.500 metri, Claudia Bobocea a încheiat pe locul 9 (4:09.64 minute).

România are 11 sportivi în delegaţia pentru Belgrad, care găzduieşte după 4 ani o ediţie în sală a Campionatului Mondial, întreruperea competiţională fiind cauzată de pandemie.

Componenţa lotului tricolor este: Marina Andreea Baboi (60 m), Anamaria Nesteriuc (60 mg), Claudia Mihaela Bobocea (1500 m), Florentina Costina Iuşco (lungime), la feminin, respectiv Andrei Rareş Toader (greutate), Alin Anton Ionuţ (60 mg), ştafeta 4×400 m – Mihai Sorin Dringo/Denis Simion Toma/Robert Parge/Remus Andrei Niculiţă/Constantin Andonii.

La startul CM de la Belgrad s-au înscris 680 de atleţi (372 la masculin, 308 la feminin).

Ultimele medalii cucerite de România la Mondiale de sală datează din 2016, când Andrei Gag a fost medaliat cu argint la greutate, iar ştafeta feminină 4x400 metri obţinea bronzul.

Campionatul Mondial în sală de la Belgrad se încheie duminică.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.