Reprezentativa Angliei s-a calificat pentru a cincea oară în sferturile de finală ale Cupei Mondiale la fotbal feminin, duminică, trecând în optimi de Camerun, scor 3-0, meci la care camerunezele s-au considerat dezavantajate de VAR şi au dat impresia că ar putea părăsi terenul, relatează presa internaţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe stadionul Haihaut, din Valenciennes, golurile au fost marcate de Houghton ’14, White ‘45+4 şi Greenwood ’58.

Camerunezele, nemulţumite de unele decizii ale arbitrului Liang Qin, depăşită de situaţie, au întrerupt meciul mai multe minute, dând impresia că vor să iasă de pe teren. Mai întâi, jucătoarele Camerunului nu au digerat faptul că golul marcat de White în minutul 45+4 a fost validat de VAR, deşi se semnalase poziţie de ofsaid. Apoi, în minutul 48, după ce camerunezele s-au plâns la pauză că au fost victimele rasismului, scena s-a repetat, după un gol anulat la VAR al Ajarei Nchout.

La finalul jocului, selecţionerul Angliei, Phil Neville, a declarat că îi este ruşine de ce s-a întâmplat. “Am venit la această Cupă Mondială pentru a câştiga, dar şi pentru a face mai vizibil fotbalul feminin şi îmi este ruşine de ce am văzut în această seară. Mă întristează faptul că 5, 6 sau 7 milioane de oameni care au văzut meciul au asistat la un astfel de comportament. Nu am mai văzut aşa ceva pe un teren de fotbal, îmi este ruşine de comportamentul adversarelor. Sper că este un incident izolat”, a spus Neville.

De cealaltă parte, antrenorul echipei Camerunului, Alain Djeumfa, a declarat că fotbalistele sale nu au refuzat să joace. “Jucătoarele mele nu au refuzat să joace. Au dat dovadă de profesionalism. Arbitrul a greşit mult. Uitaţi-vă la meci şi o să vedeţi greşelile”, a afirmat Djeumfa.

În sferturile de finală, Anglia va juca împotriva Norvegiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.