Directorul turneului Winners Open, Patrick Ciorcilă, a anunţat că oraşul Cluj-Napoca va mai găzdui o competiţie de categorie WTA 250 în acest an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Turneul va avea loc în luna octombrie, în sală, la BT Arena.

"Aş vrea să fac un anunţ extraordinar. În 25 octombrie, mai avem un turneu WTA 250 la Cluj, în BT Arena. Va fi o săptămână specială, ultima înaintea Turneului Campioanelor, aşa că ne aşteptăm să participe multe jucătoare de top", a spus Ciorcilă, duminică, după finala Winners Open.

Jucătoarea germană de tenis Andrea Petkovic, locul 91 WTA şi cap de serie numărul 2, a câştigat, duminică, prima ediţie a Winners Cup, turneu de categorie WTA 250 găzduit de Cluj-Napoca.

Petkovic a învins-o, în finală, cu scorul de 6-1, 6-1, pe Mayar Sherif din Egipt, locul 119 mondial, după un meci care a durat 60 de minute.

Câştigătoarea turneului obţine un premiu de 29.200 de dolari şi 280 de puncte WTA, iar învinsa din finală, 16.398 de dolari şi 180 de puncte.

Pentru Petkovic, 33 de ani, acesta a fost al şaptelea trofeu din carieră, primul din 2015 (Antwerp). Ea mai are şase finale pierdute, una anul acesta, în iulie, la Hamburg, în faţa Elenei Ruse.

Jucătoarea germană va urca 23 de poziţii după acest succes, până pe locul 68.

Mayar Sherif, 25 de ani, prima egipteancă ajunsă într-o finală WTA, va urca şi ea, până pe locul 97 WTA, cel mai bun din carieră. Astfel, ea va deveni şi prima jucătoare din Egipt care pătrunde în Top 100 WTA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.