Faimosul club austriac de handbal feminin, Hypo Viena, a pierdut titlul naţional în 2019, pentru prima dată din 1977, de când a fost invincibil în campionat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fosta adversară de temut în Liga Campionilor a anilor 1990-2000, inclusiv pentru echipele româneşti, Hypo Viena a bifat o premieră negativă, prin pierderea titlului naţional pentru prima dată din sezonul 1976/1977.

Hypo a fost învinsă în lupta pentru titlu de WAT Atzgersdorf, prima echipă care întrerupe dominaţia vieneză.

Hypo, cu opt trofee continentale la activ, şi-a păstrat supremaţia doar în liga internă, după anul 2000 intrând într-un con de umbră.

Stagiunea 2018-2019 părea să ducă spre un nou titlu naţional, cu atât mai mult cu cât Hypo câştigase cele 22 de meciuri din sezonul regulat la diferenţe mari. În finală însă, multipla campioană a Austriei a cedat prima manşă cu WAT, cu 18-22, iar în retur a câştigat la doar două goluri, 23-21, diferenţă insuficientă pentru trofeu.

Hypo Viena a pierdut titlul naţional cu o singură înfrângere în toată stagiunea.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.