Numirea liderului Partidului România Unită, Bogdan Diaconu, în funcţia de preşedinte de onoare al AFC Rapid, este criticată de Clubul Aristocratic Rapid, care consideră că înregimentarea politică "terfeleşte" numele unui club cu tradiţie în sportul românesc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Aflăm cu surprindere şi revoltă că numele Rapid a fost înregimentat într-un proiect politic, prin demersul domnului Horia Manoliu. Ţinem să-l informăm pe acest domn că numele de Rapid este unul prea important pentru ca orice veleitar să-l târască în lupta politică. Rapid a refuzat înregimentarea în vremurile grele ale regimului comunist şi aceasta îi face pe suporterii Rapidului deosebiţi. Ei sunt cei care au strigat, în timpul comunismului, sfidând familia Ceauşescu: «Noi vi-l dăm pe Damaschin / Voi ni-l daţi pe Valentin!» Ei sunt cei care au zădărnicit planurile clanului Ceauşescu de desfiinţare a Rapidului şi de comasare cu defuncta Victoria, echipa Securităţii. Ei sunt cei care, după decembrie 1989, au strigat, cu mândrie: «Galeria lui Rapid / N-a fost membră de partid!»", se arată într-un comunicat de presă al Clubului Aristocratic Rapid, remis agenţiei News.ro.

Reprezentanţii Clubului Aristocratic Rapid, din care fac parte personalităţi ale lumii culturale din România, consideră că Bogdan Diaconu se foloseşte de imaginea clubului Rapid. "Crede, oare, dl. Manoliu (n.r. – preşedintele Comitetului Director al AFC Rapid, Horia Manoliu) că îşi poate bate joc de toate acestea? Cu ce drept terfeleşte o istorie aproape centenară, punând numele Rapid la remorca unui partid politic? Cine este acest domn, de unde a apărut pentru a arunca cu noroi într-unul dintre cele mai importante branduri sportive ale României? Şi cine i-a permis să se folosească de numele Rapid? Pentru noi, acest domn este doar un impostor. Adevăratul Rapid rămâne un nume curat, neînregimentat politic, fără datorii şi fără obligaţii!”, precizează sursa citată.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

După decizia de intrare în faliment a SC FC Rapid SA şi decizia Ligii Profesioniste de Fotbal de a nu înscrie echipa în Liga I, deşi câştigase acest drept pe teren promovând din liga secundă, au fost înscrise în Liga a V-a două echipe care se doresc a fi continuatoarele tradiţiei FC Rapid.

Una dintre ele, AFC Rapid, este o asociaţie care a devenit acţionar al FC Rapid SA în 2006, iar a doua este Mişcarea CFR Bucureşti, susţinută de Clubul Sportiv Rapid şi de Clubul Aristocratic Rapid. Ambele echipe evoluează în partidele de pe teren propriu pe stadionul Giuleşti "Valentin Stănescu".

La 8 octombrie, Comitetul Director al AFC Rapid Bucureşti a decis numirea lui Bogdan Diaconu preşedinte de onoare al clubului şi lui Vasile Copil senior preşedinte de onoare, pentru "contribuţia la promovarea imaginii echipei de fotbal Rapid Bucureşti".

Diaconu este căsătorit cu fosta gimnastă Maria Olaru şi este preşedintele Partidului România Unită (PRU).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.